Barion Pixel

Mennyit lehet keresni virtuális asszisztensként – kalkulátor

FIGYELEM! Ez az oldal racionális adatokat tartalmaz. Semmi esetre sem szeretnénk elijeszteni a virtuális asszisztens vállalkozás elindításától, pusztán a tényekre alapozva kívánjuk Neked bemutatni, hogy mennyibe is kerül egy VA vállalkozás fenntartása, vagyis “mennyit lehet keresni virtuális asszisztensként”.

Felméréseinkben is folyamatosan monitorozzuk, hogy milyen órabéren dolgoznak a hazai virtuális asszisztensek. A gyakran felmerülő kérdés okán, hogy mennyit lehet VA-ként keresni, úgy gondoltuk, hogy a VAM csoportban eddig is elérhető mini költségkalkulátorunkat most mindenki számára elérhetővé tesszük, hogy mielőtt bárki belevágna a VA vállalkozás beindításába tudjon egy picit számolgatni, mérlegelni.

Az első fontos dolog, amit mindenképp érdemes szem előtt tartanod, hogy a vállalkozói lét kockázatos. Itt nem beszélhetünk havi munkabérről, ami minden hónap végén “biztonságosan” landol a bankszámládon, így  nem releváns az a kérdés sem, hogy mennyit lehet ezzel keresni. 🙂 Természetesen lehet vele pénzt keresni, hisz ha nem lehetne, akkor nem lennénk már idehaza is egyre többen, akiknek ez a szolgáltatás nyújtás képezi a bevételi forrását.

De akkor mégis hogyan kell elképzelni, hogyan tudod tervezni a szolgáltatásod árazását, megélhetésedet. Ebben segítünk most Neked!

Vállalkozóként van bevételed, amikkel szembe állítod a költségeidet, majd megfizeted az adót. Ha mindent jól csinálsz, akkor a végén lesz nyereséged.

A bevételeidet azok a szolgáltatási díjak alkotják, amiket az ügyfeleid fizetnek Neked a VA szolgáltatás igénybevételéért.

A költségeid között pedig érdemes számolnod az állandó és változó költségekkel egyaránt.

Az alábbi kalkulátorban egy kiindulási alapot szeretnénk adni Neked, ami egy sorvezetőként szolgálhat számodra.

A kötelező adók kalkulálásához jó szívvel ajánljuk a Fairconto kalkulátorát, valamint a Vállalkozás okosan kalkulátorait.

Ess neki bátran, számolgass!:)  A kalkulátor alján, az összesen sorok menet közben frissülnek az általad beírt adatok alapján, de lehetőséged van a számolásodat elküldened magadnak e-mailben is, ha kitöltöd a form végén levő e-mail cím mezőt (mi ebből nem kapunk másolatot, erről biztosítalak!).


kalkulátor

Ulrike Leone képe a Pixabay-en

Lássuk az egyes sorok tartalmát kicsit részletesebben:

 • “fix rezsiköltség” : itt érdemes minden létező előfizetést, szolgáltatást végiggondolnod, felsorolnod. Néhányat megemlítünk ízelítőül, de bátran folytasd a sort:
  • internet,
  • telefon,
  • könyvelési díj ( népi szóbeszéddel ellentétben mi javasoljuk, hogy legyen könyvelőd is) ,
  • ügyvédi költség (vállalkozóként érdemes egy jogi képviselővel szerződnöd, hogy ha bármilyen gondod adódik, azonnal legyen kéznél a megbízható segítség) ,
  • fizetős szoftverek,
  • bankköltség,
  • weboldalad díja,
  • weboldalad karbantartásának díja,
  • ha irodát bérelsz, akkor annak a bérleti díja,
  • stb.
 • megtakarítás munkaeszközök lecserélésére: könyveléssel foglalkozó VA társaink többször jelezték, hogy számviteli szempontból butaság értékcsökkenéssel számolni, amivel természetesen mi is tisztában vagyunk. 🙂 Azonban annak érdekében, hogy folyamatosan jó minőségű eszközökkel tudd nyújtani a szolgáltatásodat, le kell cserélned őket időnként. Ezért, ha előre gondolkodsz és kalkulálsz a cserével, elkülönítesz erre a célra összeget, akkor nem fog megterhelni a jövőbeni kiadás
 • megtakarítás: azzal Te is tisztában vagy, hogy kizárólag a kötelező adók/járulékok fizetésével nem leszel jogosult csillagászati összegű nyugdíjellátásra, ezért fontosnak tartjuk az öngondoskodás beépítését is a kalkulációba. Vállalkozóként nyilván az a célod, hogy akár passzív bevételekkel megteremtsd a majdani nyugdíjas éveid bizotnságos megélhetését, de egy kis tartalék bizots nem fog rosszul jönni.
 • tanulásra, képzésre szánt összeg: a folyamatos fejlődés, tanulás elengedhetetlen a folyton változó környezetben. Erre is érdemes elkülönítened pénzt, megtervezned a saját oktatási, fejlődési célkitűzéseidet.
 • egyéb felmerülő költségek: ha eszedbe jutott bármi olyan költség, amit a fenti kategóriák egyikébe sem tudsz beletenni, de úgy gondolod fontos vele számolnod, akkor ide beírhatod
 • saját fizetés: mikor elkezdesz a saját lábra állás ötletén gondolkodni, nyilván célod, hogy többet, vagy legalább annyit keress, mint alkalmazottként. Ezt a tételt tapasztalataink szerint sokan elfelejtik belekalkulálni a kiadásaik közé, pedig fontos ketté választani a “céges” és a “privát” pénzeket.

Természetesen induló virtuális asszisztensként még igen magasnak tűnhet a havi 1.000.000 Ft körüli bevétel kalkulálása, mely fedezi a kiadásokat, de hosszú távon érdemes szem előtt tartani a szolgáltatások meghatározása, az árképzés terén.

Reméljük, hogy bejegyzésünk hasznos volt azon vállalkozók számára is, akik virtuális asszisztens szerződtetésén gondolkodnak. A VA árképzése során a fenti tényezők igen nagy mértékben befolyásolják a szolgáltatások, szolgáltatók árait.

Ha Te is belevágnál a VA vállalkozásba, további hasznos információkat találsz ebben a kifejezetten Neked összeállított E-bookban.

Ha számodra hasznos volt a kalkulátor, bátran oszd meg másokkal, akik fontolgatják a vállalkozóvá válást.

A kalkulátort nem pénzügyi, számviteli szakemberek számára készítettük, az itt kalkulált számok nem képezik semmilyen hiteligény, pályázati anyag alapját. A VAM oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget az így kalkulált összegek hitelességéért, valódiságáért.

A kalkulátor használatával kapcsolatban nem gyűjtünk semmilyen adatot a kitöltésedről. Lehetőséged van a kalkulátor végén a számolási eredményedet e-mailben elküldeni magadnak. Ez esetben is csak az általad megadott e-mail cím fogja címzettként megkapni. havi összeg mezőt tudod változtatni saját igényeidnek megfelelően.