Barion Pixel

A bizalom alapvetően minden ember, minden cég számára fontos. Cégek tekintetében különösen kiemelt ez, az üzleti titkok megőrzése okán, hogy a versenytársakhoz képest továbbra is lépéselőnyben maradjunk. Az eredeti cikket Kiss-Márton Adrienn még 2015-ben írta meg az Irodamanager oldalon.

Egy virtuális asszisztens szolgáltatásaink igénybevétele során különösen fontos, hogy ügyfeleik bizalommal legyen irányukba. Ezt a bizalmat folyamatosan építeni kell, ezen dolgozni kell. Első lépésként többek között emiatt is jó, ha látható a VA arca a honlapon, ha elérhetővé teszi a LinkedIn profilját mindenki számára, ezáltal is építsve a bizalmat.

Szerencsére minden napra jut egy visszajelzés, hogy az életem során felépített kapcsolati tőkémben az emberek bíznak bennem, s még évek múltán is felkeresnek engem, mikor már régóta nem dolgozunk együtt, ugyanannál a cégnél, hogy segítsek nekik egy-egy probléma megoldásában. Biztosan lenne más személy is, aki számukra segítene, mégis hozzám fordulnak.

Miért?

Mert tudják, hogy amit nekem elmondanak, amit velem megbeszélnek problémát,

  • azt nem fogják visszahallani mástól,
  • arra megpróbálom a tőlem telhető, számukra legmegfelelőbb megoldási módot megtalálni,
  • ha én nem tudom a megoldást, tudok ajánlani olyan embert, szervezetet, ahol biztosan választ kap a kérdéseire.

Természetesen tudom, hogy az on-line világban nagyon könnyű, más arca mögé elbújni, látszólagos bizalmat építeni. Ha felveszel egy alkalmazottat, akkor sem lehetsz biztos benne, hogy ő nem fog kiszivárogtatni titkos információkat. Ilyen esetekben persze kérhetsz erkölcsi bizonyítványt, beleírhatod a szerződésbe a titoktartási kötelezettséget, de egyik sem garancia a céged iránti elköteleződésre.

Mert egy munkavállaló mit veszíthet, maximum kirúgod, és picit hosszabb ideig tart majd neki újra elhelyezkedni.

Egy virtuális asszisztens a vállalkozása keretében ezt a luxust nem engedheti meg magának. Ha egy ügyfelünk elveszíti irántunk a bizalmat, akkor nagy a baj… Tisztában vagyunk vele, hogy a rossz hír sokkal gyorsabban terjed, mint a jó. Fontos a virtuális asszisztensek etikai kódexének betartása.

Nekünk minden ügyfelünk egyformán fontos, éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak a bizalom vesztést.

A VAM adatbázisban gyűjtjük a magasan képzett virtuális asszisztenseket. Ha neked szükséged van egy megbízható virtuális asszisztensre, keress minket a szia@vamagyarorszag.hu e-mail címen. Adrienn több, mint 20 éves HR tapasztalattal segít kiválasztani a megfelelő jelölteket a kiszervezendő munkára.

Kiss-Márton Adrienn
HR szakember
VAM szakértő

Ha pedig ezt egyedül csinálnád végig, akkor hasznád Magyarország legnagyobb VA piacterét, ahol a kereslet – kínálat egymásra talál.

Ha személyesen is szeretnél meggyőződni arról, hogy bízhatsz bennünk, keresd bátran Adriennt!

VAMTeam

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Miért szakértő egy VA?

Miért szakértő egy VA?

A minap egy virtuális asszisztenssel kezdtem el beszélgetni. Egy óra múlva már folyamatépítő interim menedzserként távozott. Mi történt hatvan perc alatt?  Átbeszéltük, mit is csinál valójában. Mit ad az ügyfeleinek, és hogyan. Kicsit sem volt a hagyományos értelemben...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...

TÉNYLEG A NYŰGÖS FELADATOK ÁTVÉTELE A VA DOLGA?

TÉNYLEG A NYŰGÖS FELADATOK ÁTVÉTELE A VA DOLGA?

Gyakran látjuk, hogy a virtuális asszisztensek azzal pozicionálják magukat honlapon, vállalkozói csoportokban stb., hogy “leveszem a válladról az adminisztráció nyűgét”, illetve “átveszem tőled azokat a feladatokat, amelyeket te nem szeretsz”. Stratégiai partnerünk, a...