Barion Pixel

Hogy ne csak mindig örömködni jöjjünk, gondoltam beszámolok Nektek a 2022-es év elmúlt néhány hónapjának azon történéseiről, melyeket végül nem siker koronázott.

A hazai virtuális asszisztenciával kapcsolatos tevékenységem eddig is nonprofit módon működött, hisz a küldetéstudat – ami Neked is rengeteg erőt fog adni és tovább fog lendíteni akkor, amikor nehézségekbe ütközöl, mélypontra kerülsz a vállalkozásoddal – vezérelt utamon. Magam is kisgyerekes anyuka voltam, mikor 2012-ben belevágtam a virtuális asszisztenciába és független munkaügyesként, HR szakemberként pontosan láttam, hogy rajtam kívül még számos édesanya küzd a munka-magánélet egyensúlyának megtalálásával idehaza.

Az ingyenes anyagaim, az évek alatt nyújtott támogató munkám mind-mind azt a célt szolgálta, hogy Nektek is sikerüljön megtalálnotok, felépítenetek egy olyan vállalkozást, ami megélhetést biztosít számotokra, ahol nem kell lemondanotok a korábban megszerzett szakmai tapasztalataitokról, kompetenciáitokról és amihez valóban elegendő egy laptop, internet és némi szellemi tőke. Nem szükséges semmilyen MLM-hez csatlakozni, terméket értékesíteni. Ehhez rengeteg segítséget találsz itt az oldalon is, többek között az ingyenes kalkulátorunkat, hisz egy vállalkozás életében a racionalitás, a megtérülés kiemelten fontos.

Ezt a küldetést hivatott magasabb szintre emelni a Virtuális Asszisztensek Magyarországon Egyesület, melynek alakuló ülését 2021.04.20-án tartottuk és a hivatalos bejegyzés első szülinapja hamarosan elérkezik.

A tavalyi év első 4 hónapja az alapszabályunk megalkotásával, a nyomtatványkitöltéssel, az Egyesület bejegyzésével, hiánypótlással, jogszabályértelmezéssel telt.

Az idei év eleje is mozgalmas volt. Továbbra is fontos számomra a virtuális asszisztencia népszerűsítése, széles körben ismertté tétele, így élve a civil szervezet adta lehetőségünkkel, indultunk a Civil Díj 2022 pályázaton, melyen sajnos nem jutottunk tovább a döntőbe, de tapasztalatnak szuper volt, hogy részt vehettünk rajta.

 

Aztán álmodtunk egy nagyot és arra gondoltunk, hogy biztosan örülnétek neki, ha minden rendezvényünk 2023. decemberéig ingyenes lenne számotokra (cappuccino, VAM konferencia, stb.), így megterveztünk rengeteg programot Nektek, hogy legyen alkalmunk együtt tanulni, fejlődni és természetesen feltöltődni is (hisz etikai kódexünkben is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy magunkra is időt kell szakítanunk, fontos a megújulás, a saját egészségünk védelme).

Februárban éjt-nappallá téve számoltunk, terveztünk, tárgyaltunk, egyeztettünk, dolgoztunk  azon, hogy a rövid határidő ellenére be tudjuk nyújtani pályázatunkat a Betheln Gábor Alapkezelő Zrt-hez. Végül a határidő lejárta előtt

„Az átalakulóban lévő hazai munkaerőpiac kínálati oldalát biztosítani kívánó virtuális asszisztensek képzése, összefogása, közösséggé formálása”

címmel sikerült is feltöltenünk a víziónkat tartalmazó dokumentációt. A pályázat által megvalósítani kívánt célunk röviden:

 

Célunk, a hazai virtuális asszisztens vállalkozók és munkájuk támogatása. Az online vállalkozástámogatás során – többségében munkavállalókból vállalkozóvá válók – a vállalkozók olyan nehézségekbe ütköznek, melyekkel munkavállalóként nem szembesültek. Ezek a nehézségek pl. az elszigetelődés, a társaság hiánya, a vállalkozás építésének, működtetésének fortélyai, a self branding, stb. Ezekben kíván támogatást nyújtani a programunk, hogy egy közösséget formálva, egymást támogatva, senki ne érezze magát egyedül, aki home-officeból vállalkozóként járul hozzá az ország GDP-jéhez.

 

Múlt héten pénteken 13:29 perckor kaptuk meg a hivatalos értesítést, hogy az általunk fontosnak tartott céljaink elérését továbbra is a Ti támogatásotokkal, hozzájárulásotokkal fogjuk tudni együtt elérni. Az elutasítás indoka:

A rendelkezésre álló szabad előirányzatra tekintettel, a forrás korlátossága miatt a pályázat nem támogatható.

A rendezvényeinkre, képzéseinkre pártoló tagként természetesen kedvezményesen juthattok hozzá ezután is. Apropó rendezvény. Te ott voltál 2019-ben az első VAM konfon? Sajnos azóta a Covid miatt nem tudtuk megrendezni, de természetesen nem úgy terveztük, hogy csak egyszer lesz.

Ha nem akarsz lemaradni a 2022-es VAM konfereciáról, az azzal kapcsolatos információkról, akkor iratkozz föl  és garantáltan nem maradsz le semmi fontos információról.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Így készíts ütős TikTok videót

Így készíts ütős TikTok videót

A social media szerepe felértékelődött a cégek életében azáltal, hogy az embereket könnyebben elérni az online platformokon keresztül. Ezek közül a TikTok a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és mindig az egyik legtöbb letöltött alkalmazás a statisztikák...

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...