Barion Pixel

Eljátszottál már a függetlenség, rugalmasság gondolatával? Te is otthonról, rugalmasan szeretnél dolgozni?

Eljátszottál már a függetlenség, rugalmasság gondolatával? Jó lenne otthonról dolgozni? Szeretnél független lenni? Eleged van már abból, hogy nem érsz oda időben a gyerekért az óvodába?

Elkezdtél már a megoldás után kutatni az interneten, de többnyire csak MLM cégekre bukkantál, mint lehetséges alternatíva? Aztán kicsit tágítottad a keresés horizontját, az országhatárt átlépve találkoztál ugyan a virtuális asszisztens fogalmával, de nem tudod, hogy itthon ennek van-e létjogosultsága, ha van, akkor milyen formában és hogyan kellene ebbe belevágni?

Mégis mi az a munka, amiben lehetsz független és rugalmas?

Ha az előző pontban feltett kérdésekre igen a válaszod, van egy jó hírem. A virtuális asszisztencia hazánkban is elérhető és egyre szélesebb körben elfogadnak bennünket, elfogadják a vállalkozók az operatív vállalkozástámogatás ezen formáját.

Hogyan kezdj hozzá? Mit jelent pontosan a virtuális asszisztens? Kitől lehet kérdezni, ha menet közben elakadsz? Ezekre és még sok már kérdésre választ kapsz a hazai virtuális asszisztensek FB csoportjában.

Anrita1705 képe a Pixabay -en.

VAM – Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Hazánkban is, akár csak nemzetközi szinten nagyon sokan küzdenek a rugalmas, független munkavégzési lehetőségek hiányától. Itthon különösen problémás, hogy az ország fővároscentrikus, így a vidéken élők számára nehézséget okozhat a fizikai távolságok leküzdése.

Gyakorlott online vállalkozástámogatóként nap, mint nap láttam, tapasztaltam a segélykiáltásokat.

Így 2017-ben életre hívtam egy közösséget, aminek az alapítójaként, hiteles példával elöljárva – magam is vidéken élek Dél-Nyugat Magyarországon és innen indítottam online vállalkozástámogató szolgáltatásomat – segítem, mentorként támogatom a dolgozni akaró, a társadalom számára értéket szolgáltatni kívánó embereket.

A csoportba lépés feltétele 3 kérdés megválaszolása. A csoport létrehozásának célja a hazai virtuális asszisztensek összefogása, egységben tartása. Ebben a közösségben lehetőség van együtt tanulni, fejlődni, kérdezni.

Fontos számomra az ismeretek átadása, a virtuális asszisztencia alapjainak megtanítása, hogy a reális kép ismeretében mindenki maga dönthesse el képes-e, hajlandó-e belevágni a saját virtuális asszisztens vállalkozásának elindításába.

Az edukálás nem pusztán üres frázis, jó marketing fogás az irodamanager részéről. Ebben a csoportban eddig egyedülálló módon, a Facebook adta lehetőségek kihasználásával, leckékre bontva van lehetőség elsajátítani a virtuális asszisztencia alapjait. Mindehhez a tudáshoz ebben a csoportban térítés mentesen juthatsz hozzá.

De ki lesz az, aki igénybe veszi a szolgáltatást?

Jellemző rám a globális látásmód, így a problémák megoldása kapcsán is összetett folyamatokat igyekszem kidolgozni. Fontosnak tartom, tartottam, hogy a virtuális asszisztencia terén ne csak a virtuális asszisztensek edukálására, közösségbe terelésére fektessek hangsúlyt, hanem bemutassam a vállalkozók számára is a virtuális asszisztens szolgáltatás igénybevételében rejlő lehetőségeket is.

Annak érdekében, hogy a kereslet-kínálat egymásra találjon útjára indítottam a legnagyobb közösségi platformon egy keres-kínál csoportot. (Jelen pillanatban 8975 tagot számlál (2020.12.01.))

A csoport nem egy álláskereső portál, már a hashtag-ek használatával is zajlik a képzés, az ismeretterjesztés.

“Ez nem egy álláskereső csoport, hisz a virtuális asszisztensek VÁLLALKOZÓK! Ez egy platform, ahol a VA szolgáltatást KÍNÁLÓ vállalkozók reklámozhatják vállalkozásukat, szolgáltatásaikat; a vállalkozásuk támogatására VA-t KERESők pedig kereshetnek VA-t 1-1 feladatra.”

Félévente készítek felmérést a hazai virtuális asszisztensekről, hogy a vállalkozóknak jobb képe legyen arról, hogy

  •  milyen területen,
  •  mennyiért,
  •  milyen formában

tudnak igénybe venni virtuális asszisztenseket itthon.

Otthonról történő rugalmas munkavégzés?

Igen, lehetséges. Nem állítom, hogy egyszerű és azt sem, hogy holnapra milliomos leszel belőle. De ha van célod és hajlandó vagy tanulni, küzdeni a célodért, akkor semmi sem lehetetlen!

Azt sem állítom, hogy a virtuális asszisztensség mindenki számára a tökéletes megoldás. Ez pusztán egy lehetőség, ami talán számodra is megoldás lehet. Ha szeretnél reális képet kapni, ha szeretnéd felmérni, hogy mivel is jár ez az egész, akkor gyere, csatlakozz a VAM közösséghez és nézd végig a leckéket, a videókat.

Hol a csapda?

Nos, ebben a történetben sehol sincs csapda.

Meglepő, igaz?

Akkor mégis miért csinálom ezt az egészet?

A válasz egyszerű. Mikor én kezdtem, egyedül voltam a piacon. Tudtam, hogy mit akarok, de természetesen voltak nehézségeim az úton. Ezekben a nehézségekben próbáltam én is hasonló tevékenységi körben mozgókat keresni. Erre csak nagy sokára, külföldi közösségekben volt lehetőségem.

Aztán örömmel láttam, hogy végre itthon is megindul valami és szeretem olyan emberekkel körülvenni magam, akikkel együtt, összefogva tudunk alkotni valami maradandót.

Az eredeti cikket 2018-ban írtam itt.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...