Barion Pixel

Mi a közös a mosógépben, a váltóban vagy a parkolójegykiadó eszközben?

Első olvasatra semmi, ugye? Ha kiegészítem az „automata” szóval? Automata mosógép, automata váltó, parkolóautomata.

Magam is meglepődtem tüzetesen megvizsgálva a körülöttem lévő eszközök sokaságát, hogy mennyi önműködő vagy félig automata gép és automatizmus segíti az életemet: hűtő, mosógép, laptop, függvények, rendszeres átutalási megbízások, automata válaszlevelek, tolatókamera ívrajzolással, italautomata, automata utazás-foglalási rendszer, webshopok és még sorolhatnám.

Erősen rácsodálkoztam, hogy hétköznapi emberként nem jelent különösebb problémát delegálni, gépekre bízni bizonyos tevékenységeket. Hiszen szívesen lemondok mindazokról a feladatokról, melyeket nem kedvelek vagy egy gép esetleg jobban elvégzi nálam, ezáltal értékes időt nyerek, amit arra fordíthatok, ami számomra jobban értékteremtő.

Ha ezt képesek vagyunk magánszemélyként belátni, akkor vállalkozóként miért nem?!

Korcsog Martina vendégposztja

2a83420c10f7d046922caaed80b9a632.jpg

A vasvári Foglalkoztatási Paktum fórumára kaptam meghívást (Korcsog Martina) és felkérést előadóként. A Vendéglátóim szerettek volna betekintést nyerni egy virtuális asszisztens (VA) világába az automatizálás szemüvegén keresztül.

Szép kihívás, de nem lehetetlen, hiszen VA-ként az egész üzleti modellünk a delegálás körül forog. Az emberi beavatkozást nem igénylő feladatok kiszervezhetőek egy gépnek vagy egy algoritmusnak, a gondolkodást, kreativitást, szaktudást, ügyességet és egyéb kvalitásokat megkívánó tevékenységre pedig itt vagyunk mi, a Virtuális asszisztensek. Röviden erről szólt az előadásom.

De mégsem…. a mélyebb tartalmat is megpróbáltam átadni:

Létezik egy olyan szakemberekből álló vállalkozói réteg már Magyarországon is, akit nem kötnek a szokásos munkavégzési formák és földrajzi korlátok. Rugalmasan, otthonról, magas minőségben támogatják a haladó szellemiségű vállalkozásokat megszámlálhatatlanul sok területen.

Olyan időkben, amikor a szaktudás, a munkaerő nagy kincs.

Fontos kiemelni, hogy VA-knek komoly szerepe van más vállalkozások profitjának a növelésében.

  • A marketinget,
  • az ügyfélszolgálatot,
  • a közösségi médiát,
  • az adatrögzítést,
  • az adminisztrációt

kiszervezve egy hatékony szakember támogatása révén mindezzel nem kell a Vállalkozóknak foglalkoznia, ezáltal jobban fókuszálhat a profittermelő folyamataira és feladataira. A kifizetett megbízási díj megtérül.

Az előadásom végén többen meglepődésüknek adtak hangot, ugyanis eddig sehol sem hallottak a VA-k létezéséről. Pedig értik és támogatják ennek a munkavégzési stílusnak a létjogosultságát, mégsem gondolták, hogy létezik „ilyen”.

Bizonyítottan létezünk, igen!

Azóta is kaptam több reakciót az előadásomra, a legérdekesebb és legszívmelengetőbb:

„ (…) a virtuális asszisztens tevékenységének bemutatása nagyon tetszett, tényleg az ilyen dolgok jelentik a jövőt, a fejlődést, az előrelépést…Jó hasonlatok hangzottak el ennek levezetésére és a hallgató maga láthatta be, hogy csak előre van (…) a fejekben rendet kell tenni, el kell indítani a szemléletváltást egyre szélesebb körben, szerintem.”

A VAM (Virtuális Asszisztensek Magyarországon ) csoport tagjaival, melynek én is része vagyok, már elkezdtük, folyamatosan dolgozunk rajta.

Hívjatok, kérdezzetek tőlünk, hogy együtt valósíthassuk meg a szemléletváltást.

Korcsog Martina  martina_compressed_1.jpg

Gapidea – Online Vállalkozástámogatás

==================================================================================

Ha nem tudod, hogy készen állsz-e már egy virtuális asszisztensre, ez az ingyenes e-book segít Neked.

Ha keresnél magadnak virtuális asszisztenst, akkor csak adj föl egy hirdetést ebben a zárt FB csoportban.

 

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager, Virtuális Asszisztens mentor 

 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Így készíts ütős TikTok videót

Így készíts ütős TikTok videót

A social media szerepe felértékelődött a cégek életében azáltal, hogy az embereket könnyebben elérni az online platformokon keresztül. Ezek közül a TikTok a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és mindig az egyik legtöbb letöltött alkalmazás a statisztikák...

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...