Barion Pixel

Te is belevágtál a saját vállalkozásodba, mert

  • jó vagy a szakmádban,

  • végre a magad ura akarsz lenni,

  • a sok munka gyümölcsét végre Te akarod learatni!

Mikor már belevágtál a vállalkozásba, s elkezdesz növekedni, akkor jössz csak rá, hogy ezek az indokok nem elegendőek egy vállalkozás hatékony működtetéséhez.

Most jött el az a pillanat az életedben, hogy inkább visszamész napi 8 órába melózni valahova, ahol legalább havonta megkapod a fix fizudat. Igaz, nem valami sok az a pénz, de legalább BIZTOS (?) és nem kell annyit gürcölni érte, ‘csak’ napi 8 órát, azt meg bárki kibírja, hiszen szinte mindenki ezt csinálja.

 

Biztos, hogy ez a legjobb döntés? Biztos, hogy veszni kell hagynod az álmodat, amiért olyan sokat dolgoztál? Talán csak merned kéne segítséget kérni és megoldódna minden! Te foglalkozhatnál azzal, amiben jó vagy, a szakmáddal,  a többi részét pedig bízd olyan szakemberekre, akiknek az a szakterületük. Így mindenki flowban marad, mindenki nyer és a saját szakterületén mindenki nagyot tud alkotni. Ezek az előnyök pedig összeadódnak!

 

Olvasd el, mik azok a pontok, ahol egy Virtuális Asszisztens a segítségedre tud lenni:

1. Amikor a megbeszéléseidet, időpont foglalásaidat már képtelen vagy egyedül kezelni

Elfoglalt üzletemberként gyakran megesik, hogy rengeteg ügyféltalálkozón, megbeszélésen kell résztvenned. Ezek folyamatosan változnak, alakulnak, s már nincs az az aplikáció, amivel hatékonyan le tudod követni saját magadat. 😉

Ebben az esetben érdemes egy VA-t keresned, aki segít Neked ebben.

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

2. Ismétlődő feladatok elvégzése

Ha végignézed a teendőidet, van köztük rengeteg olyan, amit mindig ugyanúgy, ugyanakkor meg kell csinálni. A hócsukád tele van már vele, unod már az egészet, de az üzletmeneted biztosítása érdekében muszáj megcsinálnod.

Nos, az ilyen feladatokra is tökéletesen alkalmas egy VA.

3. Ha dühítenek az el nem végzett feladatok

Tudtad? A halogatásod leggyakoribb oka, hogy nem szeretsz bizonyos feladatokat megcsinálni. Megnyugtatlak, ezzel nem vagy egyedül! De van egy jó hírem!

Képzeld el, hogy minden feladatra van olyan ember, aki azt szereti megcsinálni. Ami Neked ‘nemszeretem’ feladat, az valaki másnak az “imádom” feladat. Keress egy embert, aki azokat szívesen megcsinálja, elintézi Neked, helyetted. Így máris flow-ba kerülsz, s sokkal hatékonyabban fogod tudni ellátni a feladataidat. Rögtön nem fogsz halogatni!

4. Amikor növekedni kezd a céged

Ebben a szakaszban megnövekednek az elvégzendő feladataid is, de elképzelhető, hogy anyagilag még nem engedheted meg magadnak, hogy egy alkalmazottat foglalkoztass.

Egy alkalmazott ugyanis felelősséggel, s egy csomó plusz adminisztrációval jár (munkaszerződés, üzemorvos, munkaidő nyilvántartás, helyettesítések, stb.). Erre az átmeneti időre, amíg stabil növekedési pályára tudod állítani a vállalkozásodat, ami stabilan ki fog tudni termelni egy alkalmazotti bért, nyugodtan tudsz szerződtetni egy VA-t, akik különféle kondíciókkal kínálják szolgáltatásaikat.

igy_talald_meg_a_tokeletes_virtualis_asszisztensedet_2.jpg

5. A felismerés, amikor már nem tudod azzal kezdeni a napodat, hogy végiggondold az aznapi teendőidet

A legjobb és leghatékonyabb akkor tudsz lenni, ha a napod minimum első órájában nem kezdesz el dolgozni, hanem szépen nyugodtan átgondolod a teendőidet, s fókuszálsz.

Abban a pillanatban, mikor ezt a lehetőséget is elveszik Tőled, mert már korán reggel Rád rontanak az ügyfelek, vagy a kollegák, vagy már munkába menet is csörög a telefonod, s a nyakadba zúdítják a problémájukat, érdemes elgondolkodnod egy VA szerződtetésén, aki – mire megkezded a napodat – kiszűri a fontos leveleidet, sorbarakja a teendőidet, megválaszolja a telefonjaidat.

Hogy döntesz? Visszamész robotolni egy munkáltatóhoz, vagy szerződtetsz egy virtuális asszisztenst, akivel együtt sikerre viszitek a vállalkozásodat?

Ha szeretnél magadnak találni egy VA-t, létrehoztam egy FB csoportot, ahol a kereslet-kínálat egymásra találhat. Gyere, csatlakozz, találd meg a tökéletes virtuális asszisztensedet!

ertekes_befektetes_1.png

 

“Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager!”

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Miért szakértő egy VA?

Miért szakértő egy VA?

A minap egy virtuális asszisztenssel kezdtem el beszélgetni. Egy óra múlva már folyamatépítő interim menedzserként távozott. Mi történt hatvan perc alatt?  Átbeszéltük, mit is csinál valójában. Mit ad az ügyfeleinek, és hogyan. Kicsit sem volt a hagyományos értelemben...

VA 2021 felmérés eredménye

Mint 2017 óta minden évben, így idén is elkészült felmérésünk (VA2021) a hazai virtuális asszisztensek piacáról. Ennek bemutatása a 2022.01.27-én megrendezésre kerülő Évindító VA találkozón történt meg, a IX. Magyar Marketing Fesztivál keretein belül. A felmérés...

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp Sokszor hallottuk már, hogy online vállalkozástámogatóval szerződni bizalmi dolog. Arról is írtunk már, hogy mi is a jó virtuális asszisztens ismérve. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell...