Barion Pixel

Az elmúlt időszakban sokat posztoltam a virtuális asszisztensekről általában. Ezzel igyekeztem egy globális képet kialakítani, hogy miben, hogyan tudja segíteni a munka hatékonyságát egy jól megválasztott virtuális asszisztens. 

Talán az angolból (Virtual Assistant) vett szó szerinti fordítás nem is adja vissza igazán a szó eredeti jelentését. A virtuális asszisztens ugyanis egy virtuális üzleti partnere a vállalkozásnak, vállalkozónak, aki megkönnyíti számára az operatív működést. 

va_uzleti_partner.png

Virtuális, mert fizikálisan nem szükséges egy légtérben tartózkodnia a vállalkozóval, mégis hatékonyan tudja végezni a munkáját.

Üzleti partner, mert a virtuális asszisztens saját vállalkozása keretében végzi a munkát, vagyis nem beosztott/munkavállaló, hanem ő is vállalkozó, akinek ugyanúgy elemi, gazdasági érdeke, hogy az általa támogatott vállalkozás sikeres legyen.

A virtuális asszisztens:

– saját vállalkozása keretében végzi a munkát,

– saját eszközeit használja hozzá,

– saját irodájában ül és

– saját költségén képezi magát.

A virtuális asszisztens vállalkozói szerződés keretében látja el a feladatait és fizeti maga után az adókat, járulékokat.

Lássuk ezzel szemben a távmunka keretében foglalkoztatott alkalmazottat.

Ez esetben munkavállalókról beszélünk, akik munkaviszony keretében látják el feladataikat. Részükre biztosítani kell az eszközöket, a továbbképzést, az éves szabadságot, stb. Sőt! A munkavédelmi előírásoknak megfelelően, az illető munkát csak a munkáltató által kijelölt helyen végezhet. 

Te céged számára melyik a jobb választás? Egy virtuális asszisztens, vagy egy ugyanarra a pozícióra felvett távmunkatárs?

Ha bizonytalan vagy, hogy szükséged van-e virtuális asszisztensre, ebben az e-bookban választ kapsz a kérdésedre:

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

Ha maradtak Benned megválaszolatlan kérdések, vagy szeretnéd, hogy a Te vállalkozásodat is együtt sikerre vigyük, keress bátran!

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Miért szakértő egy VA?

Miért szakértő egy VA?

A minap egy virtuális asszisztenssel kezdtem el beszélgetni. Egy óra múlva már folyamatépítő interim menedzserként távozott. Mi történt hatvan perc alatt?  Átbeszéltük, mit is csinál valójában. Mit ad az ügyfeleinek, és hogyan. Kicsit sem volt a hagyományos értelemben...

VA 2021 felmérés eredménye

Mint 2017 óta minden évben, így idén is elkészült felmérésünk (VA2021) a hazai virtuális asszisztensek piacáról. Ennek bemutatása a 2022.01.27-én megrendezésre kerülő Évindító VA találkozón történt meg, a IX. Magyar Marketing Fesztivál keretein belül. A felmérés...

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp Sokszor hallottuk már, hogy online vállalkozástámogatóval szerződni bizalmi dolog. Arról is írtunk már, hogy mi is a jó virtuális asszisztens ismérve. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell...