Barion Pixel

Az elmúlt időszakban sokat posztoltam a virtuális asszisztensekről általában. Ezzel igyekeztem egy globális képet kialakítani, hogy miben, hogyan tudja segíteni a munka hatékonyságát egy jól megválasztott virtuális asszisztens. 

Talán az angolból (Virtual Assistant) vett szó szerinti fordítás nem is adja vissza igazán a szó eredeti jelentését. A virtuális asszisztens ugyanis egy virtuális üzleti partnere a vállalkozásnak, vállalkozónak, aki megkönnyíti számára az operatív működést. 

va_uzleti_partner.png

Virtuális, mert fizikálisan nem szükséges egy légtérben tartózkodnia a vállalkozóval, mégis hatékonyan tudja végezni a munkáját.

Üzleti partner, mert a virtuális asszisztens saját vállalkozása keretében végzi a munkát, vagyis nem beosztott/munkavállaló, hanem ő is vállalkozó, akinek ugyanúgy elemi, gazdasági érdeke, hogy az általa támogatott vállalkozás sikeres legyen.

A virtuális asszisztens:

– saját vállalkozása keretében végzi a munkát,

– saját eszközeit használja hozzá,

– saját irodájában ül és

– saját költségén képezi magát.

A virtuális asszisztens vállalkozói szerződés keretében látja el a feladatait és fizeti maga után az adókat, járulékokat.

Lássuk ezzel szemben a távmunka keretében foglalkoztatott alkalmazottat.

Ez esetben munkavállalókról beszélünk, akik munkaviszony keretében látják el feladataikat. Részükre biztosítani kell az eszközöket, a továbbképzést, az éves szabadságot, stb. Sőt! A munkavédelmi előírásoknak megfelelően, az illető munkát csak a munkáltató által kijelölt helyen végezhet. 

Te céged számára melyik a jobb választás? Egy virtuális asszisztens, vagy egy ugyanarra a pozícióra felvett távmunkatárs?

Ha bizonytalan vagy, hogy szükséged van-e virtuális asszisztensre, ebben az e-bookban választ kapsz a kérdésedre:

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

Ha maradtak Benned megválaszolatlan kérdések, vagy szeretnéd, hogy a Te vállalkozásodat is együtt sikerre vigyük, keress bátran!

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

VA 2021 felmérés eredménye

Mint 2017 óta minden évben, így idén is elkészült felmérésünk (VA2021) a hazai virtuális asszisztensek piacáról. Ennek bemutatása a 2022.01.27-én megrendezésre kerülő Évindító VA találkozón történt meg, a IX. Magyar Marketing Fesztivál keretein belül. A felmérés...

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp Sokszor hallottuk már, hogy online vállalkozástámogatóval szerződni bizalmi dolog. Arról is írtunk már, hogy mi is a jó virtuális asszisztens ismérve. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell...

Virtuális asszisztenst mindenkinek!

Virtuális asszisztenst mindenkinek!

A pandémia hatására Magyarországon is felgyorsult a digitalizáció folyamata. Sok olyan cég is belekóstolt a home office és a videókonferenciák világába, amelyek eddig ódzkodtak az online munkavégzés minden formájától. Ennek köszönhetően a virtuális asszisztensek is jobban a cégek látókörébe kerültek.