Barion Pixel

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

virtuális asszisztens

Sokszor hallottuk már, hogy online vállalkozástámogatóval szerződni bizalmi dolog. Arról is írtunk már, hogy mi is a jó virtuális asszisztens ismérve. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell választanod. Ez valóban így, van, hiszen olyan információk birtokába fog jutni, ami a Te és a vállalkozásod számára is bizonyos szempontból érzékenyek lehetnek.

Úgy gondolná az ember, hogy könnyű a választás. Ha szükséged van a segítségre csak böngészel a hirdetések között, ráböksz egy Neked szimpatikus asszisztensre és már sínen is vagy.

De sajnos ez nem ilyen egyszerű…

Menet közben kiderülhet sok minden, ami miatt nem tudtok együtt dolgozni. Például „nem egy nyelvet beszéltek”, túl magasnak érzed az óradíját és még sorolhatnám napestig…

 

Hol kezd a keresést?

virtuális asszisztens

Erre a legjobb hely a csoportunk, ahol Magyarországon a legnagyobb számban találhatóak meg a szolgáltatásukat kínáló virtuális asszisztensek és online vállalkozástámogatók. Már több mint 10 000 taggal számolhatunk, és ez egyre csak bővül a szakma hírnevének növekedése jóvoltából.

Ha érdekel, néz be hozzánk!

Itt nem csak a legjobb partnert találhatod meg, de abban is segítünk, hogy hogy adj fel jó kereső hirdetést, hogy biztosan rátalálj arra, akit keresel. De most térjünk vissza a kiválasztás rögös útjára.

 

Mi a legrosszabb, amit tehetsz?

  1. Rögtön az első szembejövő asszisztenssel leszerződsz, mert nincs kedved és időd keresgélni. Nézz inkább körül egy kicsit. Hidd el, megéri! Kinek milyen erősségei vannak, mire van specializálódva. Később megbánhatod, ha esetleg belefutsz egy, a te kiszervezni kívánt feladataidhoz több tapasztalattal rendelkező vállalkozástámogatóba.
  1. Ha csak az árakat veszed figyelembe, és semmi mást. Ez lehet, hogy a kiadások szempontjából megéri, de magadnak és a vállalkozásodnak sem biztos, hogy jót teszel vele. Hiába dolgozik valaki kedvezőbb díjazással, ha nem azt kapsz, amire számítottál. Mint ahogy már fentebb is írtam, lehet, hogy nem tudtok együtt dolgozni, mert például más a munkastílusotok, vagy nincs otthon azon a területen, amiben a vállalkozásod mozog. Lehet valakinek szuper a tudása a logisztikához, de nincs érzéke az autóiparhoz.

Hogy csináld okosan?

 

  1. Először is érdemes azt tisztázni magaddal, hogy leendő partnered milyen tulajdonságokkal rendelkezzen. Az eddigi tapasztalataid alapján kikkel dolgoztál együtt szívesen? Középkorú? Fiatalabb, vagy idősebb? Férfi, vagy nő? Lazább, vagy kicsit komolyabb stílussal adja fel a hirdetését? Nem mindegy, hiszen nagyobb valószínűséggel könnyebben találod majd meg a közös nevezőt egy olyan jellemvonásokkal rendelkező partnerrel, amilyennel már dolgoztál együtt.
  2. A következő fontos szempont, hogy milyen szolgáltatásokra keresel magadnak segítséget és mennyit szeretnél erre szánni. A virtuális asszisztensek árai elég széles skálán mozognak, de általánosságban elmondható, hogy az árak tükrözik a mögöttük lévő tudást és tapasztalatot. Ha tudod, hogy csak kisebb feladatokat szánsz kiadni a kezeid közül, ami nem igényel különösebb képzettséget vagy tapasztalatot, és nem is szeretnél magasabb költségekkel számolni, akkor nyugodt szívvel válassz olyat, aki alacsonyabb órabérrel dolgozik. Ez igaz lehet akkor is, ha csak eseti megbízásra keresel partnert. Viszont, ha komolyabb szaktudást igénylő projektre keresel valakit, vagy tudod, hogy hosszútávon szeretnél majd vele együtt dolgozni, akkor nem érdemes fő szempontként a díjazást előtérbe helyezni. Tekints erre is úgy, mint egy jó befektetésre, ami kis idővel nagyon is megtérül.
  1. Ha úgy gondolod, hogy ezek után megtaláltad a Te embered, akkor még szerződéskötés előtt kérj tőle egy online videós meetinget. Ezt nem minden asszisztens kínálja fel, de én erősen ajánlom mindenkinek. Egy telefonhívás nem minden esetben elég. Így látod, hogy a másik hogy reagál az általad elmondottakra, könnyebben ki lehet szűrni, ha valaki nem olyan összeszedett, és nem utolsó sorban látod majd, hogy honnan fogja elvégezni azt a munkát, amit neki szánsz. Egy nyugodt és rendezett környezetben dolgozó asszisztensre biztos szívesebben bízod majd rá a feladatokat és így Te is nyugodtabban töltöd majd jó megérdemelt pihenődet. Ha hosszútávon szeretnél együtt dolgozni valakivel, érdemes ezt is beiktatni.

+ 1 tipp a biztos sikerhez:

Ha ezeket a szempontokat figyelembe véve sem vagy biztos magadban, akkor kérd meg, hogy dolgozzatok együtt először csak pár órát.
Így mindketten megismeritek a másikat különösebb időbeli kötöttségek nélkül és kiderül, hogy van-e lehetőség egy komolyabb bizalmi kapcsolat felépítésére.

 

 

 

Glázer Csilla
online vállalkozástámogató

 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...