Barion Pixel

A digitális világ, digitális vállalkozások térhódításával hazánkat is elérte a Virtuális Asszisztensek szele. Egyre többen kapnak kedvet az effajta vállalkozáshoz, s a piac részéről is egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű együttműködésre.

Hogy miért együttműködést írok, s nem alkalmazottak foglalkoztatását? Mert az IGAZI virtuális asszisztens saját vállalkozása keretében támogatja a vállalkozások működését online. Az asszisztensség virtuális mivolta pontosan ebből adódik, hogy nem ülünk a vállalkozóval egy irodában, sőt még az is elképzelhető, hogy személyesen nem is találkoztunk (esetemben szinte minden ügyfelem ilyen), mégis az online világ adta lehetőségeknek köszönhetően hatékonyan tudjuk támogatni vállalkozásodat. De erről bővebben már írtam korábban.

 igy_talald_meg_a_tokeletes_virtualis_asszisztensedet_2.jpg

Amiért most mégis billentyűzetet ragadtam, az egy érdekes felmérés eredménye, mely a napokban került a kezembe. Ebben 500 virtuális asszisztenst kérdeztek meg a nagyvilágban.

Érdekes eredmények alakultak, melyeket most szeretnék megosztani Veletek. 

A megkérdezettek mintegy 41%-a vágott bele ebbe a fajta munkába az elmúlt 1 évben, s 6%-a űzi már 8-10 éve.

61%-uknak egyelőre egy részmunkaidős bevételt termel ki a vállalkozása.

 

A motivációjuk fő okai fej-fej mellett az alábbi három:

– rugalmasság

– függetlenség

– mobilitás

 

A megkérdezettek nagy többsége általános virtuális asszisztens szolgáltatásokat nyújt, NINCS saját weboldala.

A 3 fő terület, melyen szolgáltatásaikat nyújtják:

– social media,

– ügyfélszolgálat,

– tartalomgyártás.

 

Ügyfeleiket túlnyomóan ajánlások útján szerzik, szolgáltatásukat a Facebookon reklámozzák.

Ezen felmérés kapcsán merült föl bennem, hogy kíváncsi lennék egy hazai körképre is a témában, így készítettem is egy kérdőívet, amit név nélkül kitölthetsz.  (Az e-mail címedet csak akkor szükséges megadnod, ha szeretnéd a felmérés eredményét megkapni). A kérdőívet ide kattintva tudod kitölteni.

Az eredményt pedig majd megosztom itt a blogon. 🙂 (update: az első hazai felmérésről már olvashatsz is itt.)

Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager!

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

 

 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Így készíts ütős TikTok videót

Így készíts ütős TikTok videót

A social media szerepe felértékelődött a cégek életében azáltal, hogy az embereket könnyebben elérni az online platformokon keresztül. Ezek közül a TikTok a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és mindig az egyik legtöbb letöltött alkalmazás a statisztikák...

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...