Barion Pixel

Pár egyszerű lépés a halogatás megakadályozására

 

Ha nem vigyázol, a halogatás fölemészti az összes energiádat. Ha megoldatlanok maradnak fontos feladatok, azok frusztrálni fognak, s nem fogsz tudni aludni, ami kihatással lesz az egészségedre, s a probléma jelentkezni fog a személyes és az üzleti kapcsolataidban is. Szerencsére vannak módszerek, amikkel minimalizálni tudod a halogatási hajlamodat és el tudod végezni a feladatokat. Kíváncsi vagy rájuk?

Állandó halogatás ellenszere:

1. KÉSZÍTS ELVÉGZENDŐ FELADATOK LISTÁT (To-Do list)

A feladatok elvégzésének legegyszerűbb módja, bármilyen hihetetlenül is hangzik, hogy meg kell őket csinálni. 😉 Ez azt jelenti, hogy csinálnod kell egy napi teendők listát. Miután megcsináltad a listát, szervezz ki belőle annyi feladatot, amennyit csak lehet, pl. az irodamanager-nek. Ez a lépés nemcsak minőségi időt teremt számodra, hanem garantálja, hogy a feladat elvégzésre kerül. Ezután nézd át a megmaradt feladatokat a listádon. Kezdd a legegyszerűbbel, s csináld meg – ez sikerélményt és motivációt ad Neked, hogy tovább lépj a következő feladatra.

2. REGGEL ELŐSZÖR DOLGOZNI KEZDJ

Sok ember számára a reggel a legmegfelelőbb időszak arra, hogy koncentrálni tudjon a teendők listájára. Használd ki ezt az időt, mielőtt beindul a hajtás, s az irodád túlzsúfolt lesz vagy nyomasztó. Ha szükséges, csukd be az irodád ajtaját, nehogy valaki besétáljon, s megzavarjon ezekben a pillanatokban. Ne pocsékold el ezt az időt a social media felületeid átnézésére, s ha lehet, délutánig ne nézz rá az e-mailjeidre sem, vagy hagyd, hogy az irodamanager fésülje át a levelezésedet.  

 

A halogatásra hajlamos emberek sokkal gyakrabban fókuszálnak kevésbé fontos dolgokra, hogy megússzák a fontos dolgok elvégzését. Ha a kevésbé fontos dolgok elintézését kiszervezed az irodamanagernek, akkor már nincs menekvés… Neki kell állnod a fontos dolgoknak, amik profitot termelnek Neked!

 

3. GYAKRAN TARTS SZÜNETET

Nagyon egészségtelen, ha sokáig ülsz egy helyben. Menj el sétálni, vagy ebédelj egy barátoddal, hogy kikapcsold az agyad a megoldandó feladatok halmazából. A szünet beiktatása arra is remek, hogy az agyadat egy picit felszabadítsd, mielőtt túlzsúfolod. A nap során tarts többször 5 perc szünetet. Állj föl, nyújtózz, s menj el egy picit a számítógépedtől.

 

Néhány jó kis gyakorlatot találsz, ha a szövegre kattintasz! 

  

Ha elfelejtesz szünetet tartani, kérdd meg a virtuális asszisztensedet, hogy tegyen a naptáradba “szünet” figyelmeztetéseket. Ezeket a szüneteket emeld ki, hogy könnyen észre vedd őket.  

4. FOGALMAZD MEG A HALOGATÁSOD OKÁT

Próbáld meghatározni, miért érzed nyomasztónak a fontos dolgok elvégzését.

 

Lehet, hogy

  • túlterheltnek érzed magad a munkádtól?
  • Lehet, hogy nehezen hozol döntéseket?
  • Szereted a szorító határidő által Benned kiváltott adrenalin érzését?

Érdemes változtatnod a halogatásod okán, mielőtt ez a fajta hozzáállás negatív hatással lesz a karrieredre/vállalkozásodra.

 

Íme a megoldásaim:

Ha túlterheltnek érzed magad a munkádtól:

Feladataid delegálása az irodamanager részére remekül és rendszeresen kapacitásokat szabadít fel a rád váró munkafolyamatokban.

Ha nehezen hozol döntéseket:

A gyors döntéshozatal, ahelyett, hogy hosszasan gondolkodnál rajtuk segítenek abban, hogy Te dönts a karrieredről, s ez megakadályozhat a későbbi halogatásokban.

 

Ha szereted a szorító határidő által Benned kiváltott adrenalin érzését:

Tudtad? A saját magad egészségtelen kihívások elé állítása a szoros határidővel történő állandó versenyfutás kapcsán annak a jele, hogy már unod azt a feladatot. Ez esetben fontold meg a kiszervezés lehetőségét, úgy könnyebben fogsz tudni fókuszálni azokra a feladatokra, amik érdekesek számodra.

Garantálom, hogy rövid időn belül élvezni fogod a határidők betartásának, üzleti célok elérésének gyümölcsét. Egy nagyszerű virtuális asszisztens segítségével, az így felszabadított idődben foglalkozhatsz azokkal a projectekkel, amiket szeretsz, kereshetsz magadnak új hobbit, vagy új irányt a vállalkozásodnak, ami ezidáig elkerülte a figyelmedet, amíg a halogatásaid fogságában voltál.

Ne halogass tovább, szervezd ki a feladataidat!

 keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...