Barion Pixel

Pár egyszerű lépés a halogatás megakadályozására

 

Ha nem vigyázol, a halogatás fölemészti az összes energiádat. Ha megoldatlanok maradnak fontos feladatok, azok frusztrálni fognak, s nem fogsz tudni aludni, ami kihatással lesz az egészségedre, s a probléma jelentkezni fog a személyes és az üzleti kapcsolataidban is. Szerencsére vannak módszerek, amikkel minimalizálni tudod a halogatási hajlamodat és el tudod végezni a feladatokat. Kíváncsi vagy rájuk?

Állandó halogatás ellenszere:

1. KÉSZÍTS ELVÉGZENDŐ FELADATOK LISTÁT (To-Do list)

A feladatok elvégzésének legegyszerűbb módja, bármilyen hihetetlenül is hangzik, hogy meg kell őket csinálni. 😉 Ez azt jelenti, hogy csinálnod kell egy napi teendők listát. Miután megcsináltad a listát, szervezz ki belőle annyi feladatot, amennyit csak lehet, pl. az irodamanager-nek. Ez a lépés nemcsak minőségi időt teremt számodra, hanem garantálja, hogy a feladat elvégzésre kerül. Ezután nézd át a megmaradt feladatokat a listádon. Kezdd a legegyszerűbbel, s csináld meg – ez sikerélményt és motivációt ad Neked, hogy tovább lépj a következő feladatra.

2. REGGEL ELŐSZÖR DOLGOZNI KEZDJ

Sok ember számára a reggel a legmegfelelőbb időszak arra, hogy koncentrálni tudjon a teendők listájára. Használd ki ezt az időt, mielőtt beindul a hajtás, s az irodád túlzsúfolt lesz vagy nyomasztó. Ha szükséges, csukd be az irodád ajtaját, nehogy valaki besétáljon, s megzavarjon ezekben a pillanatokban. Ne pocsékold el ezt az időt a social media felületeid átnézésére, s ha lehet, délutánig ne nézz rá az e-mailjeidre sem, vagy hagyd, hogy az irodamanager fésülje át a levelezésedet.  

 

A halogatásra hajlamos emberek sokkal gyakrabban fókuszálnak kevésbé fontos dolgokra, hogy megússzák a fontos dolgok elvégzését. Ha a kevésbé fontos dolgok elintézését kiszervezed az irodamanagernek, akkor már nincs menekvés… Neki kell állnod a fontos dolgoknak, amik profitot termelnek Neked!

 

3. GYAKRAN TARTS SZÜNETET

Nagyon egészségtelen, ha sokáig ülsz egy helyben. Menj el sétálni, vagy ebédelj egy barátoddal, hogy kikapcsold az agyad a megoldandó feladatok halmazából. A szünet beiktatása arra is remek, hogy az agyadat egy picit felszabadítsd, mielőtt túlzsúfolod. A nap során tarts többször 5 perc szünetet. Állj föl, nyújtózz, s menj el egy picit a számítógépedtől.

 

Néhány jó kis gyakorlatot találsz, ha a szövegre kattintasz! 

  

Ha elfelejtesz szünetet tartani, kérdd meg a virtuális asszisztensedet, hogy tegyen a naptáradba “szünet” figyelmeztetéseket. Ezeket a szüneteket emeld ki, hogy könnyen észre vedd őket.  

4. FOGALMAZD MEG A HALOGATÁSOD OKÁT

Próbáld meghatározni, miért érzed nyomasztónak a fontos dolgok elvégzését.

 

Lehet, hogy

  • túlterheltnek érzed magad a munkádtól?
  • Lehet, hogy nehezen hozol döntéseket?
  • Szereted a szorító határidő által Benned kiváltott adrenalin érzését?

Érdemes változtatnod a halogatásod okán, mielőtt ez a fajta hozzáállás negatív hatással lesz a karrieredre/vállalkozásodra.

 

Íme a megoldásaim:

Ha túlterheltnek érzed magad a munkádtól:

Feladataid delegálása az irodamanager részére remekül és rendszeresen kapacitásokat szabadít fel a rád váró munkafolyamatokban.

Ha nehezen hozol döntéseket:

A gyors döntéshozatal, ahelyett, hogy hosszasan gondolkodnál rajtuk segítenek abban, hogy Te dönts a karrieredről, s ez megakadályozhat a későbbi halogatásokban.

 

Ha szereted a szorító határidő által Benned kiváltott adrenalin érzését:

Tudtad? A saját magad egészségtelen kihívások elé állítása a szoros határidővel történő állandó versenyfutás kapcsán annak a jele, hogy már unod azt a feladatot. Ez esetben fontold meg a kiszervezés lehetőségét, úgy könnyebben fogsz tudni fókuszálni azokra a feladatokra, amik érdekesek számodra.

Garantálom, hogy rövid időn belül élvezni fogod a határidők betartásának, üzleti célok elérésének gyümölcsét. Egy nagyszerű virtuális asszisztens segítségével, az így felszabadított idődben foglalkozhatsz azokkal a projectekkel, amiket szeretsz, kereshetsz magadnak új hobbit, vagy új irányt a vállalkozásodnak, ami ezidáig elkerülte a figyelmedet, amíg a halogatásaid fogságában voltál.

Ne halogass tovább, szervezd ki a feladataidat!

 keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Miért szakértő egy VA?

Miért szakértő egy VA?

A minap egy virtuális asszisztenssel kezdtem el beszélgetni. Egy óra múlva már folyamatépítő interim menedzserként távozott. Mi történt hatvan perc alatt?  Átbeszéltük, mit is csinál valójában. Mit ad az ügyfeleinek, és hogyan. Kicsit sem volt a hagyományos értelemben...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...

TÉNYLEG A NYŰGÖS FELADATOK ÁTVÉTELE A VA DOLGA?

TÉNYLEG A NYŰGÖS FELADATOK ÁTVÉTELE A VA DOLGA?

Gyakran látjuk, hogy a virtuális asszisztensek azzal pozicionálják magukat honlapon, vállalkozói csoportokban stb., hogy “leveszem a válladról az adminisztráció nyűgét”, illetve “átveszem tőled azokat a feladatokat, amelyeket te nem szeretsz”. Stratégiai partnerünk, a...