Barion Pixel

Szűcsné B. Boglárka még csak 2 hónapja csatlakozott a VAM – virtuális asszisztensek Magyarországon Facebook csoporthoz, amikor már jelentkezett is a következő VAModinak. Virtuális asszisztens vállalkozóként is frissen indult, így ő talán kicsit más szemszögből is közelítette meg a VAModiságot. Saját szakterületén tudása, tapasztalata kiemelkedő, ezért egy percig sem kételkedtünk, hogy ő is új lendületet hozhat a csoportba. Pont ez teszi a virtuális asszisztenciát azzá, ami, hiszen rengeteg területről érkezünk és a már megszerzett tudásunkkal, tapasztalatunkkal támogatjuk a szolgáltatásunkat igénybe vevő vállalkozásokat. Ezév decemberében Bogi tölötte be a VAModi, vezető moderátor szerepet a VAM csoportban, ahol ebben az egy hónapban ő határozta meg a témákat, amikről beszélgettünk, illetve amikkel építettük a virtuális asszisztensek közös tudásbázisát.

A hónap elején így mutatkozott be a közösség tagjai számára:

Én még rendkívül új virtuális asszisztens vagyok, ám annál motiváltabb és lelkesebb. Úgy érzem, jó úton haladok és nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívások miatt.

HOGY HONNAN IS SODRÓDTAM IDE?!

Pénzügy szakos közgazdászként végeztem, majd hogy tudásomat bővítsem számos szakirányú végzettséget szereztem gazdasági pályán. Imádok tanulni, jelenleg is folyamatosan fejlesztem magam. (Jelenleg angolt, online marketinget és webdesignt tanulok.)
Foglalkoztam pénzüggyel, számvitellel, EU-s és hazai finnanszírozású pályázati projektekkel. Dolgoztam bankban, vállalkozásnál és közigazgatásban is. Az a fajta ember vagyok, aki az alapján mondok bármiről is véleményt, hogy kipróbáltam.

A változást az életemben a két gyermekem érkezése hozta. Két kis büszkeségem. Ők motiválnak abban, hogy elkezdjem a magam útját járni és a saját sikeres vállalkozásomat felépíteni. Nos, így lettem én virtuális asszisztens.

Igazi kihívásnak érzem, hogy az évek során megszerzett tapasztalataimmal segítsem a hozzám érkező vállalkozókat és együtt dolgozzunk cégük jövőjéért.
Imádom a decembert, az ünnepeket és az új év okozta várakozást, ami ki tudja, milyen fantasztikus lehetőségeket rejthet. Éppen ezért azt tervezem, hogy a számomra testhez álló kezdetekről fog szólni ez a hónap, ünnepi köntösben. Aki már régóta a pályán van, talán kicsit nosztalgiázhat, az újaknak pedig remélem inspiráló segítség lehetek.

Hogyan, milyen tapasztalattal lettél VA? Milyen területen nyújtasz VA szolgáltatást? 

Pénzügy szakos közgazdászként végeztem. Két gyermekem érkezése előtt hazai és eu-s pályázatok tervezésével és pénzügyével foglalkoztam. Imádok tanulni, így nem is volt kérdés, hogy itt nem állok meg. Számos szakirányú végzettséget szereztem gazdasági pályán. Jelenleg is folyamatosan fejlesztem magam. Most kicsit más vizekre eveztem, így most angol nyelvtudásomat erősítem, mindemellett pedig online marketinget és webdesignt tanulok. Nagyon pozitív és vidám szemléletű ember vagyok. Szeretem a kihívásokat.

Bár virtuális asszisztensként új vagyok, 13 év gazdasági területen szerzett tapasztalattal, szeretném támogatni a hozzám forduló vállalkozások munkáját.

Négy főbb területtel foglalkozom:

  • Marketing és design,
  • Pénzügyi feladatok,
  • Személyi asszisztencia,
  • Folyamat optimalizálás.

Mikor, hol hallottál először a virtuális asszisztenciáról? Minek a hatására döntöttél úgy, hogy VA vállalkozást indítasz?

Magáról a virtuális asszisztensről, mint fogalom, tavaly nyáron hallottam először, amikor elkezdtem nézelődni, hogy mi az, amit az én tudásommal otthonról tudnék csinálni. Így találtam meg a Virtuális Asszisztensek Magyarország oldalát és csapatát.

Úgy éreztem, hogy a két gyermekem mellett megváltoztak a prioritások. Nagyon fontos számomra a munkám és, hogy azt a legjobb minőségben végezzem. Ugyanakkor szükségem lett arra, hogy rugalmas legyen az időbeosztásom.

Mi keltette föl az érdeklődésedet a VAModi iránt?

Ahogy csatlakoztam a csoporthoz és hallottam erről a lehetőségről, azonnal azt éreztem, hogy erre jelentkeznem kell. Hatalmas lehetőségnek tartom, egyrészt, hogy egy ilyen közösség hasznos tagja lettem, másrészt pedig rengeteg emberrel ismerkedhettem meg általa.

Milyen élmény volt egy hónapig, a VAM csoport vezető moderátorának lenni?

Nagy kihívás volt, és rendkívül megtisztelő feladat. Ez egy nagy közösség, telis-tele szakmailag magas szinten lévő szakemberekkel.

Mi jelentette számodra a legnagyobb kihívást VAModi-ként?

A célom az volt, hogy hasznos, de ugyanakkor szórakoztató tartalmakat hozzak. Az én hónapom a december volt. Ez egyrészt egy nagyon hálás hónap az ünnepek miatt, ugyanakkor ilyenkor már kicsit elfáradnak az emberek. Én alapvetően egy végtelen pozitív szemléletű ember vagyok és fontos volt számomra a csoport aktivitásának elérése és motiválása.

Aki még nem hallott a VAM közösségről, a VAModiról, de szimpatikus számára a virtuális asszisztencia, mit mondanál, miért csatlakozzon a VAM csoporthoz?

Fantasztikus érzés egy közösség hasznos tagjának lenni, főleg egy olyané, ahol segítik egymást a tagok, és ahol lehetőségeket és inspirációt is kaphat. A virtuális asszisztensi életformának számtalan előnye van, de alapvetően egyedül dolgozik az ember. Itt ebben a közösségben társai egymásnak a tagok.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnod a VA esszenciáját a hozzánk forduló vállalkozóknak, mi lenne az a mondat?

Ha egy igazán elhivatott és magas tudású „jobb kezet” szeretne a vállalkozásba, akkor válasszon maga mellé egy Virtuális Asszisztest.

Miért tartottad fontosnak, hogy az általad hozott témák, posztok bekerüljenek a virtuális asszisztensek köztudatába? Mik voltak ezek a témák?

Én a posztjaimat a kezdetek szemszögéből közelítettem meg, hiszen ez volt testhezálló, de igyekeztem olyan tartalmakat összeállítani, ami hasznos mindenkinek. Próbáltam megfogalmazni azokat a dilemmákat, amiket átél az ember addig, amíg eljut a döntésig, hogy belevágjon. Ez mivel jár, mi következik ilyenkor. Mik azok a dolgok, feladatok, melyekre fontos odafigyelni. Szuper volt, hogy a tapasztalt VA-k is hozzászóltak a posztokhoz és megosztották a saját történeteiket is. A témáim a következők voltak:

  • December vállalkozói szemmel: milyen feladatai vannak ilyenkor a vállalkozóknak
  • Bele merjek-e vágni: a fő dilemma
  • Add el magad: fontos, hogy el kell tudni adni a szolgáltatásunkat
  • Social media jelenlét: milyen lehetőségek rejlenek benne, és hogy mennyire fontos ezzel foglalkozni
  • Figyelem felhívás a küszöbön álló adóváltozásokra
  • Tanulás, fejlődés fontossága
  • A jövő, ahogy én látom

Köszönöm szépen az interjút és munkádat!

#hajráVAM!

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 - szakmai győztes. 2022-ben indítottuk útjára hagyomány teremtő szándékkal az Év virtuális asszisztense versenyt, melynek célja, hogy elismerje a virtuális asszisztensek munkáját. 2023-ban is 2 kategóriában lehetett nevezni, melyek...

Ismerd meg jobban Madarász Julit

Madarász Juli egyesületünk alapító tagja, akivel most a FreelancerBlog készített interjút. Az interjúba nem csak Julit ismerheted meg, hanem egy online marketing területén tevékenykedő virtuális asszisztenst. A sztereotípiák legyőzésére a vele készített interjú is...