Barion Pixel

A VAM (Virtuális Asszisztensek Magyarországon) csoport tagjai számára rendszeresen igyekszem partnereket felkutatni, akiknek a rendezvénye/képzése hasznos lehet a hazai virtuális asszisztens vállalkozóknak. A virtuális asszisztensek napi feladatai közé tartozik – amellett, hogy más vállalkozók, vállalkozások működését támogatják –  saját vállalkozásuk, márkájuk építése is. 

Egy mostani együttműködés kapcsán az I. Márkaépítők Szuperkonferencián vehetett részt az egyik VAM tag, Botka-Ilyés Szilvi, aki az alábbi beszámolót írta a konferenciáról.

20190328_101523.jpg

“Aznap reggel kicsit morcos voltam, emlékszem. Aggódtam, hogy érek majd oda a reggeli kezdésre a nagy dugóban, mi lesz velem, ha nem szerzek kávét az előadás kezdete előtt, mert mindig fél óra minimum a regisztráció. A Lurdyba érkezvén már lelki szemeim előtt láttam a szokásos kényelmetlen székeket, amelyeken mindig hosszas konferenciákat kellett végig ülnöm.
Számomra csak a helyszínen vált világossá, hogy az előadások bizony a moziteremben lesznek megtartva. Akkor már felcsillant a szemem, kíváncsian vártam, hogy lehet egy ilyen rendezvényt moziban tartani. A regisztráció körülbelül 2 percet vett igénybe, kaptunk ásványvizet, és kiderült, még kávé is van. Ilyen kényeztetésben azért nem minden
rendezvényen részesítik a résztvevőket. Akkor már tudtam, hogy jó helyen vagyok, és hogy szuper napom lesz.

Rejtelmes félhomályban el is kezdődtek az előadások.

„Olyanok vagyunk, mint a Trónok harcából ismert természetfeletti
lények. Mások!”

– kezdte az előadását Bognár Márk, a Sárréti Chilifarm alapítója.
Talán ez a mondat foglalja össze leginkább az előadások fő mondanivalóját. Ha akarsz egy márkát építeni, abba igenis merd beletenni az egyéniséged, és ezt kommunikáld is. Ha te a vicces bohóc fazon vagy, akkor képviselje a márkád ezt. Ha a kicsit kocka informatikus, akkor pedig legyél az. Lehetsz elegáns, szexi vagy kommersz. A lényeg, hogy a márkád minden esetben tükrözze azt, amit adni tudsz a vevőidnek.

Hihetetlen volt látni, hogy egyes márkák honnan indultak. Mesebeli történetek, valódi hősökkel. Olyanokkal, akik nem adták fel, amikor egy akadályba ütköztek, akik azonnal meg akarták mászni az Üveghegyet, amikor végre sikerült átkelniük az Óperenciás tengeren.
Végül mindegyik hős elnyerte a méltó jutalmát, eljutottak Hetedhét országba, és övék lett a királyság.

Ha lehet említeni egy személyes kedvencet, engem teljesen magával ragadott Békési Brigitta előadása. Ő a Beautyrobic megalkotója egyébként. Rendszeresen látogatta a különböző aerobic órákat, mégsem érezte egyiket sem az igazinak.

Mit tett? – Változtatott!

Kitalált egy saját stílust. Az első órájára elhívta egy barátnőjét, hogy legalább egy biztos résztvevő legyen majd az órán. Összesen 3-an voltak az első alkalommal. Sokan ebben a helyzetben egyből feladnák, kudarcnak éreznék. Ő mégis folytatta. Hitt magában, hitt az ötletében. Ha neki is tetszik, akkor másnak is fog, csak meg kell találni azokat az embereket. Ma már rengeteg városban tartanak ilyen jellegű órákat. A nők imádják,
mindenhol teltház van. Már a tengerentúlról is érdeklődnek az edzésmódszer iránt és Brigi könyvet is írt a nőknek.

Számomra mégsem az volt a lenyűgöző a történetében, hogy nem adta fel, amikor már más megtette volna. Ő kitalált valamit, amit szenvedéllyel szeretett csinálni. Ez a lelkesedés a munkája iránt, az alázat, az elköteleződés teljesen átjött abból, ahogyan beszélt. Azt gondolom, ez lehet az igazi TITOK. Hiszen a többi előadónál is ezt éreztem. Egytől egyig
olyan áhítattal beszéltek a saját márkájukról, hogy legszívesebben azonnal vettem volna a termékükből.

Szeresd, amit csinálsz, tarts ki a nehéz időkben, és akkor egészen biztosan sikerre vagy ítélve!

A késő délutáni program 3 előadásból állt.

Az első téma a Márkaépítés Instagramon volt. Itt egészen az alapoktól elmondták, hogyan érdemes egy üzleti Insta fiókot létrehozni. Ha jelen vagy ezen a platformon, mindenképpen figyelj a magas minőségű tartalomra, a szép fotókra, hiszen itt ezzel tudod felhívni magadra a figyelmet. A rossz hír, hogy ezt a fiókot ápolni kell, jelen kell lenned minden nap
valamilyen formában.

Ezután következett a Márkaismertség Facebookon című előadás. Mivel gyakran kezelek ilyen oldalakat, így nem mondom, hogy sok újdonságot hallottam. Az viszont biztos, hogy a Facebook még nem halt meg akkor sem, ha csökkentek az elérések. Nagyon fontos, hogy építs közösséget, hiszen a jövő már a csoportoké. Olyan lehetőségeid lesznek, amelyek
egy sima oldalnál soha nem fognak létezni.

Németh Szilvi az értékesítési tölcsérről beszélt egy kicsit más megközelítésből. Végig néztük, hogy a vásárlási folyamat mely szakaszában, mi a vevőd problémája, hogyan tudod átlendíteni azon. Hogyan nyerd el a vásárlót, amikor már eljutott a döntés szintjére, viszont még 2-3 ’eladó’ között gondolkodik? Itt jön a képbe a te branded.

Azt fogja választani, akivel azonosulni tud.

A végére maradt Norbi előadása, aki bemutatta nekünk a ’Miklovicz módszert’. Ez egy marketing érettségi piramis. Különböző szempontok alapján kellett pontozni a vállalkozásodat. Sajnos az idő rövidsége miatt ezen nem tudtunk végig menni, viszont így is rengeteg hiányosságra rávilágított, amelyet én még nem csinálok, vagy nem is gondoltam rá, hogy érdemes lenne foglalkozni vele.

Egy nagyobb cégnek, ahol már több alkalmazott is van, úgy gondolom mindenképpen érdemes végigcsinálnia ezt a tesztet.

Virtuális asszisztensként mi a tanulság?

Nekünk is érdemes a brandépítéssel foglalkoznunk. Hiába nyújtjuk ugyanazokat a szolgáltatásokat, a brandünk az, ami meg tud különböztetni minket egymástól. Ez az, ami alapján a vállalkozók el tudnak köteleződni mellettünk. Illetve ennek a segítségével tudunk olyan ügyfeleket szerezni, akikkel valóban mi is együtt szeretnénk dolgozni.

A másik lényegi észrevételem az volt a délutáni előadásokon, hogy sok vállalkozó még nem igazán van tisztában a social media adta lehetőségekkel. Nem tudják például, hogy lehet posztokat időzíteni, statisztikákat mérni. Ha virtuális asszisztensként szerepel a palettádon a social media menedzsment, akkor mindenképpen kommunikáld ezt kifelé.

Végül azt tanácsolom, hogy látogass el minél több ilyen rendezvényre, hiszen remek alkalom networkingre, a virtuális asszisztencia népszerűsítésére, megismertetésére.

Mi vállalkozók pedig a legtöbbet egymástól tanulhatjuk.”

Botka-Ilyés Szilvi

botka_szilvi.png

Ha Te is virtuális asszisztens vagy, vagy szeretnél az lenni, csatlakozz bátran a közösségünkhöz. Csak 3 kérdésre kell jól válaszolnod. 🙂

webp_net-resizeimage.png

Ha vállalkozóként ki sem látsz a teendőid közül és fontolgatod segítség igénybevételét, bátran nézz körül a virtuális asszisztens keres-kínál csoportban, ahol akár hirdetést is feladhatsz.

keres-kinal.png

Kiss-Márton Adrienn

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 - szakmai győztes. 2022-ben indítottuk útjára hagyomány teremtő szándékkal az Év virtuális asszisztense versenyt, melynek célja, hogy elismerje a virtuális asszisztensek munkáját. 2023-ban is 2 kategóriában lehetett nevezni, melyek...

Ismerd meg jobban Madarász Julit

Madarász Juli egyesületünk alapító tagja, akivel most a FreelancerBlog készített interjút. Az interjúba nem csak Julit ismerheted meg, hanem egy online marketing területén tevékenykedő virtuális asszisztenst. A sztereotípiák legyőzésére a vele készített interjú is...