Barion Pixel

Év virtuális asszisztense 2023 – a legnagyobb rajongótáborral rendelkező VA. 2022-ben indítottuk útjára hagyomány teremtő szándékkal az Év virtuális asszisztense versenyt, melynek célja, hogy elismerje a virtuális asszisztensek munkáját. 2023-ban is 2 kategóriában lehetett nevezni, melyek eredményeként közönség és szakmai díjazottat hirdettünk 2024.01.05-én Évindító VA konferenciánkon.

Csató Erzsébet Anna bemutatkozását már a verseny regisztrációja keretében megismerhettétek. Most azonban egy kicsit jobban is be szeretnénk mutatni Nektek az ő munkáját, VA életét.

 

Nagyon hamar elhúztál a közönségszavazásban a többi résztvevőtől. Megosztasz velünk valami meghökkentő dolgot magadról, amit a rajongóid sem tudnak Rólad?

A mindennapjaimban a Virtuális Asszisztensi munkámra fókuszálok, de sokan nem tudják, hogy nagy állatbarát vagyok. Évek óta támogatom az állatvédő szervezeteket, és jómagam is egy mentett kutyusnak adtam otthont. Ez a kettősség azonban az életem izgalmas része, és mindkét világban megtalálom a motivációt és a kihívásokat.

Mennyire voltak számodra könnyen megválaszolhatóak a kérdések?/ Mire voltak jók a kérdések, ha egyáltalán? Használtad-e a kommunikációd során az ottani válaszaidat?

A kérdéseket nem volt nehéz megválaszolni. A különböző témákra adott válaszokkal nemcsak a saját gondolataimat rendeztem, hanem új perspektívákat is kaptam. A megfogalmazott válaszokat és gondolatokat lehetőségeim szerint felhasználom a kommunikációmban és a fejlődésemhez is hozzájárulnak.

 

Mióta követed figyelemmel Egyesületünk munkáját? Véleményed szerint szüksége van a hazai virtuális asszisztenciának ilyen jellegű nonprofit támogatásra?

Az Egyesület munkáját nagyjából egy éve követem, és kiemelkedően fontosnak tartom az ilyen jellegű nonprofit támogatást a hazai Virtuális Asszisztensek számára. Az Egyesület nem csupán egy közösséget teremt, hanem segíti az induló vállalkozókat, hogy fejlődjenek, tanuljanak egymástól, építsék a szakmai kapcsolataikat, információkat cseréljenek.

Melyik nyeremény volt számodra motiváló a versenyen való elindulásban? Egyáltalán a felajánlott nyeremények motiváltak, vagy maga a cím elnyerése?

A megmérettetésen való elindulásban a leginkább motiváló tényező a “Az Év Virtuális Asszisztense” cím volt számomra.
Az első hely megszerzése nagyon távolinak tűnt az elején, mindazonáltal motivált és büszke voltam, hogy részt vehetek egy olyan pályázaton, amely ilyen elismerést nyújt a Virtuális Asszisztensek számára. A cím elnyerése azt igazolja számomra, hogy a választott marketingstratégia és a közösségi média felhasználása hatékonyan működik. A személyes és szakmai kapcsolatok kialakítása, valamint a virtuális asszisztencia szolgáltatásaim népszerűsítése iránti elkötelezettségem pozitív eredményeket hozott, és ez a cím elnyerésén keresztül is megmutatkozott.
Emellett a Magyar Marketing Fesztiválon való részvétel és az interjúban való bemutatkozás lehetősége is motiváló tényező volt számomra. Ezek a lehetőségek a szakmai kapcsolatok építését és a szakmai ismeretségemet segítheti, amelyek mind fontosak az egyéni és szakmai fejlődésem szempontjából. A megmérettetés és a felajánlott nyeremények együtt szolgáltak motivációként a részvételemhez.

 

Számítottál a győzelemre?

Az elején nem számítottam a győzelemre, azonban bíztam benne, hogy ha jól építem fel a stratégiámat és maximálisan kihasználom a rendelkezésre álló időt, akkor elérhetem a célomat.
A megmérettetés során fokozatosan növekvő támogatás tovább erősítette a hitet bennem, hogy a közösség ereje valóban számít, és segítségemre lesz az elnyerendő címért folytatott küzdelemben.
Az, hogy végül az “Az Év Közönségdíjas Virtuális Asszisztense” címet elnyertem, nem csak az én személyes sikerem, hanem a családom, a párom és a barátaim közös eredménye is. Az ő támogatásuk és lelkesedésük mindvégig mellettem volt, és ezáltal még értékesebbé vált számomra ez a díj, hiszen közösen ünnepelhetjük ezt az elismerést.

Milyen szolgáltatásokat nyújtasz VA-ként, miért pont ezeket?

Azokban a szolgáltatásokban, amelyeket VA-ként kínálok, két fő területre összpontosítok: a social media felületek kezelésére és a pénzügyi területre. Ezek látszólag egymástól távoli területek, de mindkettő számomra izgalmas kihívást jelent.
A marketing területen szerzett tanulmányaim, kreativitásom és a marketing pszichológia iránti érdeklődésem alapján választottam ezt a területet. Marketing szakon végeztem, és számomra fontos a kreativitás kifejezése, amit a social media felületeken való kampányok, tartalomkészítés és tervezés során valósíthatók meg. Imádom, hogy a különböző platformokon új és kreatív módon jeleníthetek meg tartalmakat, és segíthetek ügyfeleimnek az online jelenlétük növelésében.
A pénzügyi terület iránti érdeklődésem és tapasztalatom az irodai munkámban gyökerezik. Hosszú éveken keresztül dolgoztam pénzügyi területen, és 6 évnyi tapasztalatot szereztem. A számok világában való jártasságom, precizitásom és a tudás iránti éhségem motiváltak arra, hogy ezt a területet is belevonjam a szolgáltatási körömbe. A pénzügyi adminisztrációban való otthonosságommal és pontos munkavégzésemmel segíthetek ügyfeleimnek rendezett és hatékony pénzügyi folyamatokat fenntartani.

 

Hogyan látod a virtuális asszisztencia jövőjét hazánkban?

A virtuális asszisztencia jövője Magyarországon lendületes és ígéretes pályán halad.
A digitális átalakulás és a munkavégzés online térbe való áttelepülése révén egyre több vállalkozás és szakember ismeri fel a Virtuális Asszisztensek által nyújtott előnyöket. Ezen a dinamikus területen az igények folyamatosan nőnek a hatékonyság és költségmegtakarítás iránt. A virtuális asszisztensek rugalmasságukkal és sokoldalú készségeikkel kiválóan alkalmazkodnak az üzleti szféra változatos igényeihez.
A szakmai specializáció is egyre fontosabb szerepet játszik a versenyképesség terén. A szorosabb specializáció lehetővé teszi, hogy hatékonyan kielégítsék a piac igényeit és még magasabb színvonalon szolgálják ki ügyfeleiket.
A vállalkozások körében az általános felfogás is változik, és egyre inkább elfogadják a távmunkát. Ennek következtében a hagyományos vállalkozások is nyitottabbá válnak a Virtuális Asszisztensek szolgáltatásai iránt.
A pandémia hatására még hangsúlyosabbá vált a távmunka előnyeinek felismerése, ami további keresletet generál a Virtuális Asszisztensek számára.
Mindezek mellett a szakmai kapcsolatok és közösségek, mint például a Virtuális Asszisztensek Magyarországon Egyesület, jelentős szerepet játszanak a Virtuális Asszisztensek fejlődésében és a szakmai hálózat kiépítésében.
Összességében a virtuális asszisztencia területe egyre növekvő lehetőségeket és fejlődést hoz Magyarországon.

Mit üzensz az Év virtuális asszisztensének 2024-ben?

Mindig emlékezzen rá, hogy az álmai is célok, és azok megvalósítása mind-mind a kitartásán és motivációján múlnak.

Nagyon szépen köszönjük Neked az interjút. További sok sikert kívánunk Neked és jó egészséget, kitartást a célok megvalósításához!

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 - szakmai győztes. 2022-ben indítottuk útjára hagyomány teremtő szándékkal az Év virtuális asszisztense versenyt, melynek célja, hogy elismerje a virtuális asszisztensek munkáját. 2023-ban is 2 kategóriában lehetett nevezni, melyek...

Ismerd meg jobban Madarász Julit

Madarász Juli egyesületünk alapító tagja, akivel most a FreelancerBlog készített interjút. Az interjúba nem csak Julit ismerheted meg, hanem egy online marketing területén tevékenykedő virtuális asszisztenst. A sztereotípiák legyőzésére a vele készített interjú is...

Az ÉV Virtuális Asszisztense 2022-ben – Oprendek Rita

Az ÉV Virtuális Asszisztense 2022-ben – Oprendek Rita

Az Év Virtuális Asszisztense 2022 pályázat célja, hogy elismerje a VA-k kemény munkáját és elkötelezettségét. Egyesületünk folyamatosan támogatja őket egyre fejlődő szerepükben, s a kimagasló teljesítményt nyújtó VA-ket szeretné elismerésben részesíteni. A X. Magyar...