Barion Pixel

Szerencsére hazánkban is egyre többen keresnek virtuális asszisztenseket a munkájuk megkönnyítésére, hatékonyabbá tételére.

A tökéletes Virtuális Asszisztens megtalálása azonban korántsem egyszerű feladat, éppen ezért a mostani blogbejegyzésemmel segíteni szeretnék azon vállalkozókank, akik:

– tervezik VA szerződtetését, és

– készen állnak egy virtuális asszisztensre (Ha ezt még nem tudod, töltsd le az ingyenes 17 oldalas tanulmányomat a témában az alábbi képre kattintva).

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

1. “Szeretnék egy virtuális asszisztenst szerződtetni”

Ez nagyon klassz és gratulálok, hogy a vállalkozásod elérkezett a növekedés ezen szintjére. A virtuális asszisztens szerződtetése tulajdonképpen ugyanolyan feladat, mint egy akármilyen munkatársi pozícióra embert találni, vagyis fontos, hogy Te tudd, mit akarsz.

 

Mielőtt belevágsz a keresésbe, az alábbiakat gondold végig:

– mi a pontos feladat, amit ki akarsz szervezni,

– milyen képességekkel, képzettséggel rendelkezzen a leendő asszisztens,

– milyen intervallumban van szükséged a munkájára (eseti, állandó)

– részmunkaidőben, vagy napi 8 órában van szükséged a rendelkezésre állására,

– mekkora költségkereted van egy VA-re havi/project szinten.

 

virtuális asszisztens

 

2. “Jó, jó, de mennyibe kerül egy Virtuális Asszisztens?”

 

Röviden, tömören a válaszom: itt is érvényes az elv: azt kapod, amiért fizetsz! 

A virtuális asszisztensek olyan asszisztensek, akik saját vállalkozásuk keretében, saját infrastruktúrájukat használva támogatják a vállalkozások működését. (egyszerre akár többét is párhuzamosan)

Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy az adóikat, járulékaikat, rezsiköltségüket maguknak kell kitermelniük a szolgáltatásukért kapott összegből. 

A szolgáltatások értékesítésére mindenki más-más konstrukciót talál ki magának, attól függően, hogy neki, az ő habitusához, munkastílusához melyik illeszkedik jobban.

Vannak, akik órabéres konstrukcióban dolgoznak. Ez esetben részükre a feladat elvégzésére fordított munkaóórát kell kifizetned. 

Vannak, akik projectalapon dolgoznak. Ez esetben a project egészére elfogadott árajánlatot kell kifizetned.

Vannak, akiknél lehetőséged van a kettő kombinálására is.

Hogy pontosan ki, mennyit kér a munkájáért…? Ez is változó, De! általánosságban elmondható, hogy aki új a szakmában, kevés tapasztalattal rendelkezik, az olcsóbban dolgozik, hogy munkát kapjon, referenciái legyenek, stb. Érthető, hogy akinek már nagyobb tapasztalata van a területen, magasabb órabérben dolgozik.

Nyilván a legjobban úgy tudja segíteni egy Virtuális Asszisztens a munkádat, a vállalkozásod működését, ha hosszú távon dolgoztok együtt, s üzleti partnerként kezelitek egymást.

 

És ez az utolsó mondat különösen FONTOS. A virtuális asszisztens ugyanolyan vállalkozó, mint Te vagy.

A jó virtuális asszisztensnek az a célja, hogy a Te vállalkozásod sikeres legyen, hogy az együttműködésetek sikeres legyen, hiszen neki akkor lesz munkája, akkor fogod esetleg tovább ajánlani. 

igy_talald_meg_a_tokeletes_virtualis_asszisztensedet_2.jpg

Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager!

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Miért szakértő egy VA?

Miért szakértő egy VA?

A minap egy virtuális asszisztenssel kezdtem el beszélgetni. Egy óra múlva már folyamatépítő interim menedzserként távozott. Mi történt hatvan perc alatt?  Átbeszéltük, mit is csinál valójában. Mit ad az ügyfeleinek, és hogyan. Kicsit sem volt a hagyományos értelemben...

VA 2021 felmérés eredménye

Mint 2017 óta minden évben, így idén is elkészült felmérésünk (VA2021) a hazai virtuális asszisztensek piacáról. Ennek bemutatása a 2022.01.27-én megrendezésre kerülő Évindító VA találkozón történt meg, a IX. Magyar Marketing Fesztivál keretein belül. A felmérés...

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp Sokszor hallottuk már, hogy online vállalkozástámogatóval szerződni bizalmi dolog. Arról is írtunk már, hogy mi is a jó virtuális asszisztens ismérve. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell...