Barion Pixel

Szerencsére hazánkban is egyre többen keresnek virtuális asszisztenseket a munkájuk megkönnyítésére, hatékonyabbá tételére.

A tökéletes Virtuális Asszisztens megtalálása azonban korántsem egyszerű feladat, éppen ezért a mostani blogbejegyzésemmel segíteni szeretnék azon vállalkozókank, akik:

– tervezik VA szerződtetését, és

– készen állnak egy virtuális asszisztensre (Ha ezt még nem tudod, töltsd le az ingyenes 17 oldalas tanulmányomat a témában az alábbi képre kattintva).

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

1. “Szeretnék egy virtuális asszisztenst szerződtetni”

Ez nagyon klassz és gratulálok, hogy a vállalkozásod elérkezett a növekedés ezen szintjére. A virtuális asszisztens szerződtetése tulajdonképpen ugyanolyan feladat, mint egy akármilyen munkatársi pozícióra embert találni, vagyis fontos, hogy Te tudd, mit akarsz.

 

Mielőtt belevágsz a keresésbe, az alábbiakat gondold végig:

– mi a pontos feladat, amit ki akarsz szervezni,

– milyen képességekkel, képzettséggel rendelkezzen a leendő asszisztens,

– milyen intervallumban van szükséged a munkájára (eseti, állandó)

– részmunkaidőben, vagy napi 8 órában van szükséged a rendelkezésre állására,

– mekkora költségkereted van egy VA-re havi/project szinten.

 

virtuális asszisztens

 

2. “Jó, jó, de mennyibe kerül egy Virtuális Asszisztens?”

 

Röviden, tömören a válaszom: itt is érvényes az elv: azt kapod, amiért fizetsz! 

A virtuális asszisztensek olyan asszisztensek, akik saját vállalkozásuk keretében, saját infrastruktúrájukat használva támogatják a vállalkozások működését. (egyszerre akár többét is párhuzamosan)

Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy az adóikat, járulékaikat, rezsiköltségüket maguknak kell kitermelniük a szolgáltatásukért kapott összegből. 

A szolgáltatások értékesítésére mindenki más-más konstrukciót talál ki magának, attól függően, hogy neki, az ő habitusához, munkastílusához melyik illeszkedik jobban.

Vannak, akik órabéres konstrukcióban dolgoznak. Ez esetben részükre a feladat elvégzésére fordított munkaóórát kell kifizetned. 

Vannak, akik projectalapon dolgoznak. Ez esetben a project egészére elfogadott árajánlatot kell kifizetned.

Vannak, akiknél lehetőséged van a kettő kombinálására is.

Hogy pontosan ki, mennyit kér a munkájáért…? Ez is változó, De! általánosságban elmondható, hogy aki új a szakmában, kevés tapasztalattal rendelkezik, az olcsóbban dolgozik, hogy munkát kapjon, referenciái legyenek, stb. Érthető, hogy akinek már nagyobb tapasztalata van a területen, magasabb órabérben dolgozik.

Nyilván a legjobban úgy tudja segíteni egy Virtuális Asszisztens a munkádat, a vállalkozásod működését, ha hosszú távon dolgoztok együtt, s üzleti partnerként kezelitek egymást.

 

És ez az utolsó mondat különösen FONTOS. A virtuális asszisztens ugyanolyan vállalkozó, mint Te vagy.

A jó virtuális asszisztensnek az a célja, hogy a Te vállalkozásod sikeres legyen, hogy az együttműködésetek sikeres legyen, hiszen neki akkor lesz munkája, akkor fogod esetleg tovább ajánlani. 

igy_talald_meg_a_tokeletes_virtualis_asszisztensedet_2.jpg

Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager!

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...