Barion Pixel

Az Év Virtuális Asszisztense 2022 pályázat célja, hogy elismerje a VA-k kemény munkáját és elkötelezettségét. Egyesületünk folyamatosan támogatja őket egyre fejlődő szerepükben, s a kimagasló teljesítményt nyújtó VA-ket szeretné elismerésben részesíteni. A X. Magyar Marketing fesztiválon került kihirdetésre az Év virtuális asszisztense pályázat 2022 szakmai nyertese és közönségdíjasa. A szakmai zsűri döntése nem volt egyszerű. Különböző területeken tevékenykedő virtuális asszisztensek adták be pályázatukat, akik közül Oprendek Rita került ki győztesen. A díjátadó hanganyagát itt tudod visszahallgatni.

Ismerd meg Ritát közelebbről
Év virtuális asszisztense 2022

1. Mi motivált abban, hogy megmérettesd magad ezen a versenyen?

Alapvetően szeretem a kihívásokat és a megmérettetéseket, szerintem nagyon hasznosak a szakmai életben. Fontosak a visszacsatolások arról, hogy jó úton haladunk-e. Amikor megláttam ezt a pályázatot, egyből tudtam, hogy jelentkeznem kell: megnéztem, hogy kik vesznek részt a szakmai zsűriben, és tudtam, hogy ha általuk esetleg én kerülök kiválasztásra, az hatalmas löketet, motivációt fog adni.

2. Miért csak a szakmai versenyen indultál a címért?

Úgy gondoltam, hogy érdemesebb ezt a döntést csak a szakmai zsűri kezébe helyezni, ugyanis ha ők engem választanak ki, az biztos, hogy hatalmas motivációt/erőt ad a későbbiekre.

3. Mennyire voltak számodra nehezen megválaszolhatóak a kérdések?

Nem tartottam nehezen megválaszolhatónak a kérdéseket, sőt, számomra szimpatikus és pozitív volt, hogy ennyire részletekbe menő kérdéssort kaptunk. Mivel egy szakmai versenyről van szó, tetszett, hogy mennyi mindenről kellett elmondanunk a véleményünket, és mennyi mindent kellett kifejtenünk. Ezáltal a valós tapasztalatokat és észrevételeket lehetett pontozni, a zsűrinek is egyszerűbb dolga lehetett, hiszen kicsit közelebbről megismerhették a versenyzőket és a meglátásaikat, szakismereteiket.

4. Mióta követed figyelemmel a vamagyarorszag.hu oldalt?

2021. év elejétől dolgozom egyéni vállalkozóként, de már jóval azelőtt elkezdtem követni a VAM tevékenységét. A Facebook csoportokba már az elsők között beléptem, és figyeltem a hirdetéseket és a beszélgetéseket. Hatalmas mérföldkőnek tartom azt, amikor felmondtam a munkahelyemen azért, hogy vállalkozó legyek. Nyilván ennek meg voltak (és vannak, és mindig lesznek is) a veszélyei, de alapos piackutatás és a VAM segítségével egy olyan elhatározásra jutottam, amit azóta egyszer
sem bántam meg.

5. Számítottál a győzelemre?

Egyáltalán nem. 🙂 Decemberben már közel 19.000 tagja volt a VA keres-kínál Facebook csoportjának, ahova kikerült ez a
pályázat, ezért biztos voltam benne, hogy sokan fognak jelentkezni, és sokan több éves  szakmai tapasztalattal teszik ezt meg. Mondanom sem kell, hogy amikor megtudtam, mennyire nagyon boldog és nagyon hálás voltam. 🙂 Hatalmas elismerésként tekintek rá. Természetesen ez az egész a partnereim nélkül, akik nap, mint nap belém fektetik a bizalmukat, nem jöhetett volna létre, így nekik is külön hálával tartozom.
Mindenen túl elképesztően hasznos konzultációkkal és tananyagokkal is gazdagodtam, amelyek garantáltan hozzá tudnak járulni jövőbeli sikereimhez is.

6. Milyen szolgáltatásokat nyújtasz VA vállalkozásodban és miért pont ezeket?

Elsősorban – végzettségemhez hűen – az online marketinges feladatok állnak szívemhez közel, leginkább azokra küldöm jelentkezéseimet: a teljesség igénye nélkül vállalom közösségi oldalak menedzselését, PPC hirdetések létrehozását és optimalizálását, értékesítési célú szövegek írását, de van tapasztalatom marketingkommunikációs kampány tervezésében és
megvalósításában, valamint hírlevelek szerkesztésében / küldésében is. Élvezem ezekben a kihívást, a kreativitást, azt, hogy mindig változó területről van szó. Egyetemi tanulmányaimmal együtt már kb 10 éve a mindennapjaim része ez a szakterület, imádom, hogy folyamatosan fejlődik, és ezáltal nekem is folyamatosan fejlődnöm kell. Számomra kiemelten fontos az
önfejlesztés, és örömmel végzek el mindig újabbnál-újabb képzést a területen. A marketinges feladatok mellett nem utasítom vissza az adminisztratív jellegű megbízásokat sem, például weboldal / webshop frissítések, termékfeltöltések elvégzése, vagy akár statisztikák / elemzések / kimutatások / piackutatások készítése.

7. Szerinted mennyire igaz, hogy ma már mindenki VA, aki annak mondja magát?

A „virtuális asszisztencia” egy teljesen új, fejlődő terület, ami itthon éppen kezd népszerű lenni, de külföldön már évek óta bevált és működik. Azonban nélkülözhetetlen ehhez is – mint mindenhez – egy olyan szaktudás, amivel maximálisan ki lehet elégíteni a partnerek igényeit, legyen szó adminisztratív, marketinges, pénzügyes, beszerző, stb feladatokról. Jelen gazdasági helyzetben félő, hogy tényleg sokan tartják magukat virtuális asszisztensnek (is), és releváns végzettség vagy tapasztalat nélkül jelentkeznek az adott projektekre, ezzel megnehezítve a munkát kínálók dolgát.

A következő kérdésekben Rita, az Év virtuális asszisztense pályázati anyagában adott válaszaiból szemezgetünk, hogy jobban megismerjétek a VA munkáját

8. Hogyan határozod meg magad az ügyfél számára? (Támogató, szakértő, bérelhető titkárnő, …?)

Szakértő. Annak ellenére, hogy változatos feladatokat vállalok el, és szinte mindennel fordulhatnak hozzám, napjaim nagy részét az online marketing kampányok lebonyolítása teszi ki. Ez az a terület, ahol folyamatosan szinten tartom magam és tanulok (már csak azért is, mert az online világ is radikálisan fejlődik és változik). Úgy gondolom, hogy annak köszönhetően, hogy már jó pár éve tevékenykedem aktívan ebben a szakmában, és meg tudom oldani az ott felmerülő kéréseket és problémákat, megbízható tudással rendelkezem.

9. Milyen feladatok elvégzését vállalod?

 • social media csatorna kezelése megadott instrukciók alapján,
 • social media csatorna kezelése, stratégia kialakítása és megvalósítása,
 • videóvágás,
 • szövegírás,
 • tartalomgyártás,
 • kimutatások,
 • reportok készítése,
 • alkalom adtán offline kiszállást is vállalok egyéni megállapodás alapján,
 • weboldal karbantartás – apróbb munkák (blogposzt feltöltés, stb.),
 • weboldal karbantartás komolyabb webes tudással, apróbb programozás, stb.,
 • hirdetési felületek kezelése AdWords, Facebook – haladó szinten,
 • webshop – termékfeltöltés,
 • webshop asszisztencia,
 • hírlevelek tervezése és kiküldése,
 • webshop/weboldal készítése,
 • piac-és konkurencia kutatások elvégzése

10. Milyen (hány év és vagy mekkora méretű cégek) tapasztalatokkal rendelkezel?

2021. májusa óta tevékenykedem egyéni vállalkozóként. Idén kb. 5 nagyobb partnerem van/volt, akik folyamatosan, havi szinten megbíznak különböző feladatokkal, ezen túl számos alkalmi megbízást is kaptam az év során.

11. Milyen területen működő vállalkozásokkal működsz szívesen együtt?

Kereskedelemben működő vállalkozókkal, sport, rekreáció, turizmus területén működő vállalkozásokkal, szépségiparban tevékenykedő vállalkozásokkal, oktatás, képzés – ezek azok a területek, ahol jól érzem magam és hatékonyan tudok támogatni vállalkozásokat.

Oprendek Ritát itt éred el:
www.virtualissegitseg.hu

VAMTeam

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Hurrá nyaralunk! Nyaralunk?

Hurrá nyaralunk! Nyaralunk?

Hurrá nyaralunk! Nyaralunk? Egyesületünkkel mindig is arra törekedtünk, törekszünk, hogy a hazai VA szektort összefogjuk, a virtuális asszisztensekkel tapasztalatot cseréljünk, s ezen tapasztalatokat egy közös tudásbázis megalapozásaként közzétegyük. Ehhez...

Így készíts ütős TikTok videót

Így készíts ütős TikTok videót

A social media szerepe felértékelődött a cégek életében azáltal, hogy az embereket könnyebben elérni az online platformokon keresztül. Ezek közül a TikTok a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és mindig az egyik legtöbb letöltött alkalmazás a statisztikák...

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...