Barion Pixel

Ha hírlevél olvasónk vagy, akkor ezzel a cikkel számodra már nem hozok sok újdonságot. A számolást, tervezést, előrelátást mindig is egy fontos dolognak tartottam. Sajnos az elmúlt hetek hírei miatt most még fontosabb lett! ❤️ A Közlöny megjelenéséig nem akartunk mi sem találgatásokba bocsátkozni és most is csak óvatosan teszünk bármit is, hisz még vannak részek a törvényben, amik magyarázatra szorulnak. Tagjaink között nincs könyvelő sem adószakértő, így összeszedtük számotokra a jelenleg ismert lehetőségeket, megbízható szakmai fórumokat, ahol tájékozódhattok.

NEKÜNK SZÁMÍT A VÉLEMÉNYED:

Egyesületünk nevében nyílt levelet tettünk közzé, ahol összefoglaltuk eddigi kutatási eredményeimet, valamint egy csokorba szedtük, hogy ki miért lett, vagy szeretne VA lenni. Miért fontos ez a lehetőség számára? ❤️

A véleményed megírhatod anomym, vagy akár névvel weboldallal együtt is, akkor a véleményed ezekkel együtt fog megjelenni a nyílt levélben. Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az űrlapunkat ❤️

Te is elmondod a véleményed? Kattints ide! ❤️

Átalányadó kalkulátor

Tele van most az internet a kalkulátorokkal, illetve az átalányadózással. Keresgéltem én is, hogy melyik az a fórum, amit bátran ajánlok Neked a témában. Sem bejegyzett könyvelő, sem adótanácsadó nem vagyok, így fontosnak tartom, hogy megbízható szakemberek anyagait juttassam el Hozzád.

Hogy mi is az az átalányadó és kik jogosultak belépni, arról itt olvashatsz érthető anyagot.

Az alábbi kalkulátort azért ajánlom, mert a Billcity már 2016 óta segíti a könyvelők munkáját (velem is beszélgettek anno) online támogatással és ezt a kalkulátort is több száz könyvelő tesztelte, mielőtt publikussá tették. Ezzel az átalányadó lehetőségeit tudod saját vállalkozásodra kalkulálni.

Fontos hangsúlyoznom, hogy ez nem helyettesít egy adószakértő, vagy egy könyvelői tanácsadást, hiszen rendkívül összetett terület, ahol minden apró részlet és a szakemberek tudása fontos.

ÁTALÁNYADÓ KALKULÁTOR

Online szakmai nap az átalányadózásról

 Kinek és miért érdemes áttérni? Többek közt erről is fog szólni a szakmai nap, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

2022. 08. 04. csütörtök
10:00 – 12:30

Viszlát KATA, újratervezés Ruszin Zsolt adószakértővel.

REGISZTRÁLOK ÉN IS!

KATA SZIGORÍTÁSOK

A legfontosabb (eddig ismert), VA-kat érintő pontokat összeszedtük, amik 2022.09.01-től lépnek életbe: – Egyeztess könyvelővel, szakemberrel!!

  • minden olyan egyéni vállalkozás kiesik, aki nem csak magánszemélyeknek számláz. Lényegében a virtuális asszisztensek ezzel temethetik is a KATÁT…
  • nem lehet egyáltalán KATÁs semmilyen formában egy bt, kkt, egyéni ügyvéd, ügyvédi iroda, állatorvos.
  • nem lehet mellékállásban KATÁsnak lenni – a VA-ségbe még csak most, munka mellett belevágni készülők számára ez nem ront tovább a helyzeten, hiszen aki munka mellett kezdené, neki is  már az elején kalkulálni kell, hogy melyik adózási forma éri meg hosszútávon számára (eddig sem feltétlenül a KATA adózási forma volt az ideális).
  • aki maradhat KATÁs, neki továbbra is havi 50.000 ft a KATA
  • megemelkedik, 18 millió Ft lesz az éves KATA keret, viszont az alanyi adómentes ÁFA keret továbbra is 12 millió Ft marad.

Mindig hiteles forrásból tájékozódj! Hiteles forrás pedig a törvény szövege, amit KATA ügyben itt olvashatsz:

A megjelent Közlönyt itt olvashatod!

Ha tudsz megbízható anyagot, kalkulátort, ami szerinted hasznos lehet a virtuális asszisztensek számára, ne tartsd magadban! Írd meg nekünk e-mailben a szia(kukac)vamagyarorszag.hu címre.

 

ÉRDEMES A TÖBBI CSATORNÁNKAT IS FIGYELNED! 

  Légy részese a FB csoportjainknak ( VAM – szakmai csoport, VA keres-kínál csoport) ❤️

 Jelentkezz a VAM adatbázisba. (Egyesületünkhöz rendszeresen érkeznek megkeresések VA ajánlással kapcsolatban. Az ilyen megkeresésekre első sorban Egyesületi tagjaink között keresünk megfelelő VA-t, majd az adatbázisban folytatjuk a keresést. Mindenképp érdemes naprakészen tartanod az információkat magadról.)

 Legyél Egyesületünk tagja, támogatója.

 Kövesd FacebookLinkedInInstagram oldalunkat és írj rólunk véleményt, ha kaptál már tőlünk valami hasznosat.

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a hasznos tartalmainkról! 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...