Barion Pixel
Ki a VAModi és mit is csinál?
A VAModi a VAM közösség (Virtuális Asszisztensek Magyarországon) vezető moderátora. Az ő dolga 1 hónapon keresztül, hogy témákat dobjon föl, tematikus posztokat hozzon, beszélgetéseket indítson be VA-ket érintő témákban.
Mivel 1 évben csak 12 hónap van, így ezt a lehetőséget 12 VAM tag számára biztosítjuk. 2021-re még van néhány szabad hónapunk. Ha te is szívesen lennél VAModi, írj nekünk a feltételekkel kapcsolatban a szia@vamagyarorszag[pont]hu címre. Most pedig következzen Szűcs Dórával (Dóri volt az első, augusztusi VAModi) készített interjúnk.

Milyen tapasztalatokkal, tudással a zsebedben vágtál bele a virtuális asszisztens vállalkozásodba?

9 éve vagyok személyi és vezetői asszisztens! Munkáim során a  klasszikus személyi és vezetői asszisztencia feladatokat láttam el, valamint rendezvényszervezés, oktatás és vezetői feladataim is voltak. Emellett volt egy blogom 2017-2020 között, aminek köszönhetően kitanultam a Facebook és Instagram hirdetések működését valamint a közösségi média világát.

Bizonyára voltak kétségeid. Mi győzött meg arról, hogy ez lesz a Te utad?

Egyszer egy külföldi lapban olvastam egy személyi asszisztensről aki VA – ként éli tovább az életét. Akkor azt gondoltam, egyszer majd én is ezt fogom tenni! De nem gondoltam, hogy ez az “egyszer majd” ilyen hamar eljön. A korona vírus miatt, a bölcsik bezárása okán, a munkámból vissza kellett mennem GYES-re a kisfiammal és ez volt az a helyzet, ami elindított az úton. Őszintén megmondom, akkor éreztem azt, hogy menni fog, amikor megszereztem az első 3 ügyfelemet! Az elmúlt hónapokban folyamatosan tanulok, képzem magam: közösségi média menedzsment, marketing témában. A szekér közben nem állt meg, folyamatosan jönnek új ügyfelek, visszatérnek régiek és büszkén mondhatom, hogy van olyan is, akivel kezdetektől együtt dolgozom és hosszú távon tervezünk! A boldogság amit látok az arcokon vagy hallok a hangjukban, mikor lezárul egy sikeres hirdetési kampány vagy bármelyik feladat, az  mindent megér és tovább lendít az úton!

Milyen vállalkozókkal, vállalkozásokkal dolgozol szívesen?

Nagyon magavál tud ragadni, ha egy személy, olyan igazi szenvedéllyel és szeretettel mesél vagy mutatja be a cégét, vállalkozását! Akkor érzem, hogy igen, neki akarok segíteni a munkámmal, hogy ő továbbra is ilyen lelkesen tudjon arra fókuszálni, amiért elkezdte anno a vállalkozásást.

Mi keltette föl az érdeklődésedet a VAModi iránt?

Kihagyhatatlan lehetőségnek és hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy Adrienn bízik annyira bennünk, hogy 1-1 hónapra át meri adni a moderátori szerepet. Hiszen ez az ő csoportja, amit kemény munkával és hosszú évek alatt hozott össze – nekünk!

Milyen élmény volt egy hónapig, a VAM csoport vezető moderátorának lenni?

Izgalmas és még jobban a VAM tagjának érzem magam azóta! Megismertem még több VA-t, kicsit bele láttam a csoport működésének hátterébe is!

Mi jelentette számodra a legnagyobb kihívást VAModi-ként?

Elárulom, hogy én már július végén az összes posztot megírtam. Sőt, talán be is időzítettem! Én így készülök, és így tudok nyugodtan aludni, mert a munka készen van előre, olyan 80-90%-ban. Aztán már csak finomhangolás volt 1-1 bejegyzésnél. Természetesen a legnagyobb kihívás az volt, hogy milyen téma az, ami érdekes lehet sok embernek és jönnek rá kommentek! Most már tudom 🙂

Aki még nem hallott a VAM közösségről, a VAModiról, de szimpatikus számára a virtuális asszisztencia, mit mondanál, miért csatlakozzon a VAM csoporthoz?

Ez egy minden értelemben JÓ közösség: támogató, kedves, pozitív energiák járják át a csoportot, nincs csúnya beszéd, nincs etikátlan viselkedés… Sokat tudunk tanulni egymástól és a minőségi munkalehetőségek is ide érkeznek. Voltam több VA csoport tagja, de itt teszem le a voksom mert ez a legkomolyabb múltú szakmai csoport! A belépő kérdések, Adrienn “szigora” is igyekszik biztosítani a magas színvonalat, a jó hangulatot.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnod a VA esszenciáját a hozzánk forduló vállalkozóknak, mi lenne az a mondat?

Sokszor mondom munka közben: bárcsak nekem is lenne egy asszisztensem.

Nekem az asszisztens az a munkatárs, akiben megbízom, aki nem nekem, hanem néha helyettem dolgozik illetve minden esetben velem együtt! Aki leveszi a terhet a vállamról, így arra marad időm, hogy a fókusz ott legyen, ahol lennie kell!

elismerő oklevél

 

Itt szeretnénk ismét megköszönni a munkádat, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Réka
VAMTeam

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 – Molnár Szabina

Év virtuális asszisztense 2023 - szakmai győztes. 2022-ben indítottuk útjára hagyomány teremtő szándékkal az Év virtuális asszisztense versenyt, melynek célja, hogy elismerje a virtuális asszisztensek munkáját. 2023-ban is 2 kategóriában lehetett nevezni, melyek...

Ismerd meg jobban Madarász Julit

Madarász Juli egyesületünk alapító tagja, akivel most a FreelancerBlog készített interjút. Az interjúba nem csak Julit ismerheted meg, hanem egy online marketing területén tevékenykedő virtuális asszisztenst. A sztereotípiák legyőzésére a vele készített interjú is...