Barion Pixel

5+1 tipp, hogyan legyél virtuális asszisztens. Bizonyára hallottál már a virtuális asszisztens fogalmáról. ( Bővebben itt olvashatsz a definícióról) Talán már Te is elgondolkodtál azon, hogy jó lenne Neked is ez a “szakma”, Te is dolgoznál kényelmesen, rugalmasan otthonról.

Akkor most a legjobb helyen jársz.

Olvasd tovább a cikket, amiben megmutatom Neked azt az 5+1 tualjdonságot, amikkel rendelkezned kell, ha jó virtuális asszisztens akarsz lenni.

 

va.png

A Virtuális Asszisztens (VA) szolgáltatás remek lehetőség azok számára, akik keresik a kihívásokat, szeretnek változatosan, több ügyféllel együtt dolgozni és akik függetlenségre, rugalmasságra vágynak.

DE! A VA szolgáltatás jóval több pusztán otthonról történő munkavégzésnél.

Ha ezt a területed választod vállalkozásod profiljaként, jó, ha (legalább) az alábbi képességekkel rendelkezel:

  • elkötelezettség a Virtuális Asszisztencia iránt,
  • önállóság,
  • proaktivitás,
  • vállalkozói attitűd,
  • folyamatos tanulás iránti vágy
  • +1 jó kommunikációs képesség,

A virtuális asszisztens nem távtitkárnő, sokkal inkább

“egy gyűjtő fogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését. A virtuális asszisztensek szakosodhatnak képzettségüknek, tapasztalatuknak, érdeklődési körüknek megfelelően.” Kiss-Márton Adrienn VA definíció

Miért is soroltam föl a fenti képességeket, miért tartom meglétüket fontosnak, ha virtuális asszisztens szeretnél lenni?

Mert a virtuális asszisztensség egy szolgáltatás, amit vállalkozói formában végzünk.

Hogy miért? Mert így tudjuk megvalósítani a függetlenséget, a rugalmasságot, így tudjuk munkánkat a saját szabályaink szerint ellátni ellentétben a munkavállalóként távmunkában történő foglalkoztatással.

Így azon túl, hogy más vállalkozók/vállalkozások működését, munkáját támogatod, Neked is építened kell a saját vállalkozásodat!

hogyan_legyel_virtualis_asszisztens_2_masolata.png

 

Ehhez elengedhetetlenek a fenti képességek. Az alábbiakban részletesebben is kifejtem, hogy miért is tartom őket fontosnak.

 

Virtuális Asszisztencia iránti elköteleződés

 

A virtuális asszisztencia, bár jelenleg sehol a világon nincs végzettséghez kötve, mégis nagyon fontos, hogy a megítélésünk továbbra is pozitív maradjon. Ehhez arra van szükség, hogy Te is magas minőségben végezd a támogató munkádat.

A virtuális asszisztencia képviselői vállalkozások/vállalkozók támogatására hozták létre szolgáltatásukat. Munkájukban hisznek és azt vallják, azon dolgoznak nap, mint nap, hogy az általuk végzett munka eredményeként a vállalkozók/vállalkozások működése hatékonyabbá váljon. A virtuális asszisztens etikai kódexben olvashatsz további útmutatásokat az elköteleződésről.

 

Önálló munkavégzés

A virtuális asszisztens lét első ránézésre hatalmas szabadságot, rugalmasságot ad. DE! A Rád bízott feladatokat a megadott határidőre el kell végezned. Ezért nagyon fontos, hogy tudj önállóan dolgozni. Nem fogják Rád nyitni 5 percenként az ajtót azzal a kérdéssel, hogy hogy állsz a munkával. A határidő lejártakor viszont jogosan várja az ügyfeled a kész, tökéletesen elvégzett munkát.

 

Proaktivitás

Lényeges elem a proaktivitás egy virtuális asszisztens részéről. Az ügyfelek többségében már fölmerült az igény, hogy kiszervezzen bizonyos feladatokat, de Neked hatalmas szereped van abban, hogy segíts neki kitalálni a mit és hogyant. Ezért roppant mód hálásak lesznek Neked!

 

 Vállalkozói attitűd

 

Ez az összes képesség közül talán a legfontosabb egy virtuális asszisztens számára. Egyben ez a legnehezebb is, ha munkavállalói lét után szeretnél belevágni a virtuális asszisztenciába.

Vállalkozói szemléletmód, megfelelő tervezés, felkészülés elengedhetetlen a sikeres működéshez.

A vállalkozói gondolkodásmóddal sokkal könnyebben fogsz tudni támogatni más vállalkozókat/vállalkozásokat, jobban át fogod érezni a problémáikat. A VA vállalkozásod az általad választott területen hatékonyabban fogja tudni megoldani a vállalkozók/vállalkozások problémáit.

Az ügyfeleid üzleti partnerként fognak Rád tekinteni.

 

 Folyamatos tanulás iránti vágy

 

Szolgáltatásunkat az online térben nyújtjuk, ami napról napra, percről percre megújul. Folyamatosan jönnek új dolgok, új szoftverek, új alkalmazások. Az életbenmaradás elengedhetetlen kelléke, ha szánsz időt és energiát a trendek követésére, az új dolgok megismerésére, tanulmányozására.

 

+1  Jó kommunikációs képesség

A szolgáltatásod kimagasló teljesítéséhez a jó kommunikáció elengedhetetlen. Ahhoz, hogy valóban jó munkát tudj végezni, jól kell tudnod kommunikálni az ügyfeleddel. A jó kommunikáció azt jelenti, hogy

a rád bízott feladatok kapcsán fel tudod úgy tenni a kérdéseket, hogy az ügyfeled az általa várt megoldást, munkavégzést kapja a Te oldaladról.

A kommunikáció több csatornán keresztül folyhat, a lényeg, hogy tudd kihámozni a lényeget és tudd mi a feladatod, azt hogyan tudod megoldani.

 

Ha Te is kedvet kaptál a virtuális asszisztens vállalkozás elindításához, igazak Rád a fenti tulajdonságok, akkor várunk a hazai első virtuális asszisztens közösségbe, ahol 2017 óta folyamatosan bővülő, ingyenes tudásanyag, támogató közösség segíti a kezdő és már rutinos virtuális asszisztenseket a Facebookon.

#hajráVAM

Adrienn

VA mentor

 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...