Barion Pixel

Kedves Nők!

Talán szokatlan hogy, a Nemzetközi nőnap alkalmából, nőként köszönteni szeretnélek Benneteket. Ehhez valahogy nem szoktunk hozzá. Pedig nagy szükség lenne rá, hogy nőként is elismerjük egymás bátorságát, kitartását, munkáját! A köszöntést nem virággal, sem csokival teszem. Sokkal inkább támogatni, megerősíteni szeretnélek Titeket! Megerősíteni, támogatni titeket abban, hogy igenis van olyan terület, amiben Ti vagytok a legjobbak. Erre a tudásotokra, képességetekre hatalmas szükség van ma a világban. 

Az elmúlt 10 évben HR szakemberként, anyaként kiemelt figyelmet szenteltem a női karrierutak tanulmányozása nak.

Látom, ahogy a munkáltatók/vezetők azon panaszkodnak, hogy hiába a rengeteg erő (csilli-villi pályázatok, ilyen-olyan tréningek, workshopok, anyabarát munkahelyek) annak érdekében, hogy az otthon töltött idő alatt is elősegíti a nők majdani visszaintegrálását. Tapasztalataik szerint ezeket a programokat teljes érdektelenség övezi az anyukák részéről, amiből ők arra következtetnek, hogy a nők szülés után NEM AKARNAK visszamenni dolgozni, nem akarnak dolgozni….

Van szerencsém tapasztalni a másik, a munkavállalói oldal t is ahol nők, anyukák folyamatosan keresik annak lehetőségét, hogy gyermekvállalás után is termelést kaphat a GDP, hogy továbbra is hasznos tagjai maradjanak a társadalomnak.

Nők , akik hajlandóak továbbképezni magukat annak érdekében, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

Nők , akik hajlandóak tanulni, hogy akár karriert vált va is olyan pozícióban térhessenek vissza a munka világába, amit össze tudnak egyeztetni a családdal.

Nők , akik a jövő generációját nevelik legjobb tudásuk szerin t. Bízva abban, hogy a felnövekvő nemzedék képes lesz visszafordítani azt a rengeteg pusztítást, amit az emberiség végez a Föld nevű bolygón.

Ti, akik nőként vállalkozásba, tanulásba, fejlődésbe kezdtek, vagy legalábbis nem adjátok föl , Ti vagytok az ékes bizonyítékai annak, hogy a nők igenis akarnak dolgozni, igenis hasznos tagjai akarnak lenni a társadalomnak ezen a téren is, akár gyermekvállalás után is .

A virtuális asszisztencia egy lehetőség a sok közül, de nem az egyetlen megoldás számotokra. A legfontosabb, hogy megtaláljátok azt a területet,

  • amiben ki tudtok teljesedni ,
  • amiben önmagatok tudtok lenni,
  • amiben nőként, a női képességeiteket, készségeiteket, tudásotokat használva értéket tudtok teremten i.

 

Dan Sudermann képe a Pixabay -en.

 

Nőként, a magam részéről virág helyett csak annyit szeretnék kérni:

  • tiszteletet az év minden napján,
  • nőként támogassuk nőtársainkat, ne tegyünk egymásnak szándékosan keresztbe,
  • munkáltatóként teremtsd meg a lehetőségeket, hogy a Nők is bizonyíthassák szakmai rátermettségüket, hogy kamatoztathassák a tudásukat!

Boldog Nőnapot nektek! Legyetek büszkék magatokra! 

Ha érdekel az online vállalkozástámogatás és szeretnél egy támogató közösség részesévé válni, csatlakozz a hazai virtuális asszisztens közösséghez.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Így készíts ütős TikTok videót

Így készíts ütős TikTok videót

A social media szerepe felértékelődött a cégek életében azáltal, hogy az embereket könnyebben elérni az online platformokon keresztül. Ezek közül a TikTok a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és mindig az egyik legtöbb letöltött alkalmazás a statisztikák...

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA “CSAK” egy virtuális asszisztens?

A VA "csak" egy virtuális asszisztens? - Kezdjük rögtön a legelején. Kik azok a virtuális asszisztensek ? "A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREKRE használunk, akik virtuálisan, a távolból egy-egy vállalkozásnak (vagy...

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó – élménybeszámoló

II. Évindító Országos VA találkozó a X. Magyar Marketing Fesztiválon!Mindig is érdekelt, hogy kik a virtuális asszisztensek (VA), miben tudnak segíteni? Esetleg Te is szívesen lennél VA, de nem tudod hol/hogyan kezdj neki? A rendezvényen megosztottuk a hazai piacon...