Barion Pixel

Kedves Nők!

Talán szokatlan hogy, a Nemzetközi nőnap alkalmából, nőként köszönteni szeretnélek Benneteket. Ehhez valahogy nem szoktunk hozzá. Pedig nagy szükség lenne rá, hogy nőként is elismerjük egymás bátorságát, kitartását, munkáját! A köszöntést ezúttal nem virággal, sem csokival teszem.  Sokkal inkább támogatni, megerősíteni szeretnélek Titeket! Megerősíteni, támogatni titeket abban, hogy igenis van olyan terület, amiben Ti vagytok a legjobbak. Erre a tudásotokra, képességetekre hatalmas szükség van ma a világban. 

Az elmúlt 10 évben HR szakemberként, anyaként kiemelt figyelmet szenteltem a női karrierutak tanulmányozásának.

Látom, ahogy a munkáltatók/vezetők azon panaszkodnak, hogy hiába a rengeteg erőfeszítés (csilli-villi pályázatok, ilyen-olyan tréningek, workshopok, anyabarát munkahelyek) annak érdekében, hogy az otthon töltött idő alatt is elősegítsék a nők majdani visszaintegrálását. Tapasztalataik szerint ezeket a programokat teljes érdektelenség övezi az anyukák részéről, amiből ők arra következtetnek, hogy a nők szülés után NEM AKARNAK visszamenni dolgozni, nem akarnak dolgozni….

Van szerencsém tapasztalni a másik, a munkavállalói oldalt is, ahol nők, anyukák folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogy gyermekvállalás után is hozzájárulhassanak a GDP termeléshez, hogy továbbra is hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

Nők, akik hajlandóak továbbképezni magukat annak érdekében, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

Nők, akik hajlandóak tanulni, hogy akár karriert váltva is olyan pozícióban térhessenek vissza a munka világába, amit össze tudnak egyeztetni a családdal.

Nők, akik a jövő generációját nevelik legjobb tudásuk szerint. Bízva abban, hogy a felnövekvő nemzedék képes lesz visszafordítani azt a rengeteg pusztítást, amit az emberiség végez a Föld nevű bolygón.

Ti, akik nőként vállalkozásba, tanulásba, fejlődésbe kezdtetek, vagy legalábbis nem adjátok föl, Ti vagytok az ékes bizonyítékai annak, hogy a nők igenis akarnak dolgozni, igenis hasznos tagjai akarnak lenni a társadalomnak ezen a téren is, akár gyermekvállalás után is.

A virtuális asszisztencia egy lehetőség a sok közül, de nem feltétlenül az egyetlen megoldás számotokra. A legfontosabb, hogy megtaláljátok azt a területet,

  • amiben ki tudtok teljesedni,
  • amiben önmagatok tudtok lenni,
  • amiben nőként, a női képességeiteket, készségeiteket, tudásotokat használva értéket tudtok teremteni.

 

Dan Sudermann képe a Pixabay -en.

 

Nőként, a magam részéről virág helyett csak annyit szeretnék kérni:

  • tiszteletet az év minden napján,
  • nőként támogassuk nőtársainkat, ne tegyünk egymásnak szándékosan keresztbe,
  • munkáltatóként teremtsd meg a lehetőséget, hogy a Nők is bizonyíthassák szakmai rátermettségüket, hogy kamatoztathassák a tudásukat!

Boldog Nőnapot nektek! Legyetek büszkék magatokra! 

Ha érdekel az online vállalkozástámogatás és szeretnél egy támogató közösség részesévé válni, csatlakozz a hazai virtuális asszisztens közösséghez.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt a bejegyzés, oszd meg bátran. Forrásként kérlek tüntesd föl ezt a cikket aktív linkkel! Köszönjük szépen.

További cikkek

Nyílt levél

Nyílt levél

Nyílt levél KATA-nak! Virtuális asszisztens témában a hazai legnagyobb szervezetként úgy éreztük, nekünk is meg kell szólalnunk a témában. Sokáig kerestük a szavakat. Vártuk a Közlöny hivatalos szövegét, most is várunk még részletszabályokra, esetleges...

A küldetéstudat, ami előrevisz

A küldetéstudat, ami előrevisz

Hogy ne csak mindig örömködni jöjjünk, gondoltam beszámolok Nektek a 2022-es év elmúlt néhány hónapjának azon történéseiről, melyeket végül nem siker koronázott. A hazai virtuális asszisztenciával kapcsolatos tevékenységem eddig is nonprofit módon működött, hisz a...

Adventi készülődés virtuálisan is

Adventi készülődés virtuálisan is

Emlékszel még a lázas izgalomra, az adventi készülődésre gyerekkorodból? Mikor csillogó szemekkel bontogattad az adventi naptár ablakocskáit? Arra gondoltunk idén az egyesületi tagokkal, hogy ezt felnőttként is jó dolog felidézni, hogy az ünnepvárás örömét megéljük....