Barion Pixel

Kedves Nők!

Talán szokatlan hogy, a Nemzetközi nőnap alkalmából, nőként köszönteni szeretnélek Benneteket. Ehhez valahogy nem szoktunk hozzá. Pedig nagy szükség lenne rá, hogy nőként is elismerjük egymás bátorságát, kitartását, munkáját! A köszöntést ezúttal nem virággal, sem csokival teszem.  Sokkal inkább támogatni, megerősíteni szeretnélek Titeket! Megerősíteni, támogatni titeket abban, hogy igenis van olyan terület, amiben Ti vagytok a legjobbak. Erre a tudásotokra, képességetekre hatalmas szükség van ma a világban. 

Az elmúlt 10 évben HR szakemberként, anyaként kiemelt figyelmet szenteltem a női karrierutak tanulmányozásának.

Látom, ahogy a munkáltatók/vezetők azon panaszkodnak, hogy hiába a rengeteg erőfeszítés (csilli-villi pályázatok, ilyen-olyan tréningek, workshopok, anyabarát munkahelyek) annak érdekében, hogy az otthon töltött idő alatt is elősegítsék a nők majdani visszaintegrálását. Tapasztalataik szerint ezeket a programokat teljes érdektelenség övezi az anyukák részéről, amiből ők arra következtetnek, hogy a nők szülés után NEM AKARNAK visszamenni dolgozni, nem akarnak dolgozni….

Van szerencsém tapasztalni a másik, a munkavállalói oldalt is, ahol nők, anyukák folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogy gyermekvállalás után is hozzájárulhassanak a GDP termeléshez, hogy továbbra is hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

Nők, akik hajlandóak továbbképezni magukat annak érdekében, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

Nők, akik hajlandóak tanulni, hogy akár karriert váltva is olyan pozícióban térhessenek vissza a munka világába, amit össze tudnak egyeztetni a családdal.

Nők, akik a jövő generációját nevelik legjobb tudásuk szerint. Bízva abban, hogy a felnövekvő nemzedék képes lesz visszafordítani azt a rengeteg pusztítást, amit az emberiség végez a Föld nevű bolygón.

Ti, akik nőként vállalkozásba, tanulásba, fejlődésbe kezdtetek, vagy legalábbis nem adjátok föl, Ti vagytok az ékes bizonyítékai annak, hogy a nők igenis akarnak dolgozni, igenis hasznos tagjai akarnak lenni a társadalomnak ezen a téren is, akár gyermekvállalás után is.

A virtuális asszisztencia egy lehetőség a sok közül, de nem feltétlenül az egyetlen megoldás számotokra. A legfontosabb, hogy megtaláljátok azt a területet,

  • amiben ki tudtok teljesedni,
  • amiben önmagatok tudtok lenni,
  • amiben nőként, a női képességeiteket, készségeiteket, tudásotokat használva értéket tudtok teremteni.

 

Dan Sudermann képe a Pixabay -en.

 

Nőként, a magam részéről virág helyett csak annyit szeretnék kérni:

  • tiszteletet az év 366 napján,
  • nőként támogassuk nőtársainkat, ne tegyünk egymásnak szándékosan keresztbe,
  • munkáltatóként teremtsd meg a lehetőséget, hogy a Nők is bizonyíthassák szakmai rátermettségüket, hogy kamatoztathassák a tudásukat!

Boldog Nőnapot nektek! Legyetek büszkék magatokra! 

Ha érdekel az online vállalkozástámogatás és szeretnél egy támogató közösség részesévé válni, csatlakozz a hazai virtuális asszisztens közösséghez.